Mesrur Barzani: Türkiye'yi bölgeye PKK çekiyor

IKBY Güvenlik Konseyi Müsteşarı, TSK'nın Şengal'e yaptığı bombardıman ile ilgili konuştu.

Mesrur Barzani: Türkiye'yi bölgeye PKK çekiyor

Dün TSK tarafından Şengal ve Rojava’ya yapılan saldırı sonrasında ilginç bir açıklama da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani’den geldi. Barzani’nin açıklamaları Türkiye ile IKBY arası bir uzlaşma ve ittifak zemini olduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

Barzani, Türkiye’nin Şengal dağına düzenlediği bombardımanın beklenmedik bir olay olduğunu, Türkiye’den açıklama istediklerini söyledi.

New York Times gazetesine konuşan Mesrur Barzani, TSK’nın Şengal’de düzenlediği bombardıman ilişkin, “Bombardıman bizim açımızdan beklenmedik bir olaydı. Bu konuda Türkiye’den açıklama talep ettik ancak henüz bir yanıt almadık. Umarız bir yanlışlık vardır” diye belirtti.

IKBY Güvenlik Konseyi Müsteşarı, Türkiye’nin daha önce sınır bölgelerini bombaladığını ancak Şengal’e ilk kez bombardıman düzenlendiğini söyledi.

Barzani, “Bu konunun yaşanması  bizim bunu isteyip istememizle ilgisi yok. Türkiye’yi bölgeye çeken PKK’dir” ifadelerini kullandı.

TSK’nın 25 Nisan 02.00 sıralarında Şengal Dağı’na düzenlediği saldırıda 6 peşmergenin öldüğü, 6’sının da yaralandığı ifade ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şengal ve Rojava’ya düzenlenen hava saldırılarına ilişkin, “Harekat öncesi Rusya, ABD ve Kuzey Irak’ı bilgilendirdik. Operasyonlar kesinlikle peşmergeye karşı değil. Bu Sayın Barzani’ye iletilen bir durumdu. Operasyonda 5-6 peşmergenin öldüğü bilgisi geldi. Bu bizim için arzu edilmeyen bir konuydu. Bildirime rağmen bunun olması bizi üzdü” açıklamasında bulunmuştu.