Mertcan Çam, Şanlıurfaspor'da yaşadığı dayak dehşetini anlattı: Köpek kulübesine bağlayacaklardı

Şanlıurfaspor yöneticilerinden ağır biçimde darp ettiği futbolcu Mertcan Çam, yaşadıklarını anlattı.

Mertcan Çam, Şanlıurfaspor'da yaşadığı dayak dehşetini anlattı: Köpek kulübesine bağlayacaklardı

Şanlıurfasporlu futbolcu Mertcan Çam, yaşadığı dayak olayını anlattı. Çam, alacaklarını tahsil etmek için Futbol Federasyonu’na şikayette bulunduğu için çıldıran Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim ve yanındakilerden canını güçlükle kurtardığını, kulüpte daha önce de benzer olaylar yaşandığını belirtti.

Mertcan Çam ve ailesinin şikayeti üzerine başkan Yetim gözaltına alındı, soruşturma sürüyor. Olay gecesi Şanlıurfa’dan kaçtığı araba ile geldiği Erzincan’dan ağabeyi Yiğit Çam tarafından alınıp memleketi Trabzon’a götürülen Mertcan, ısrarlara karşın yaşadıklarını bütünüyle anlatmamıştı.

Hürriyet Gazetesi’nden Süleyman Arat, Mertcan Çam’ın Trabzon’daki evine konuk oldu. Genç futbolcunun anlattıkları polisiye film senaryosunu aratmayacak kadar vahimdi. İşte Mertcan Çam’ın yaşadıkları:

“BÜYÜĞÜMDÜR DEDİM, AMA HER ŞEY YENİ BAŞLIYORMUŞ”

“5 Aralık günü akşam 19:00’da antrenmanımız vardı. Soyunma odasına gittim, hazırlanırken başkanın adamı geldi ve “başkan seni çağırıyor” dedi. Çok acele etmemi istedi. “Kesin federasyon kağıdım geldi, beni kadro dışı bırakacaklar dedim. Başkanın odasına gittiğimde TFF’den gelen tebligatı gördüm. ‘Bu ne lan..’ diye bağırdı ve ben sadece ‘Başkanım’ diyebildim. Kuvvetli bir tokat attı. Ben kızdığını bir tokatla geçiştireceğini düşündüm. ‘Büyüğümdür bir şamar vurabilir, sonra konuşacaktır’ diye düşündüm. Ama her şey yeni başlıyormuş.”

BAŞKAN VURDU, DİĞERLERİ DEVAM ETTİ

“Başkan ansızın bir yumruk attı. Yumruk kulak arkama geldi. Yere düştüm. Yerde, ‘Başkanım yapma n’olursun’ diye yalvardım. Dinlemedi, tekme atmaya başladı. Yüzümü koruyarak yere kapaklandım. Belime, boşluklarıma gelen tekmelerle soluk alamıyordum. O vurmaya devam etti. 2-3 tekme daha attı. Yağmurluğumun kapşonundan tutarak kapıya doğru sürükledi ‘Seni köpek kulübesine bağlayacağım ulan it’ diye bağırıyordu. O arada ağza alınmayacak bir sürü küfürler daha etti. Aileme bana küfrediyordu. Kapıya kadar sürükledi. Ardından ikinci başkan Giray Küçük ve şoförü geldi. Ben ayırıp beni kurtaracaklar sandım ama yanılmışım.”

“YAKALAYIN İTİ KULÜBEYE BAĞLAYIN”

“Adını bilmediğim şoför var gücüyle bir tokat attı. Tekrar düştüm ağzımdan kan geldi. Giray başkan da tekme atmaya başladı. Boşluğuma ve ayaklarıma tekmeler aldım. Kulüp müdürü Mustafa Müsri de olayları baştan sona görmesine rağmen sadece izledi, ne ayırdı ne de müdahale etti. Sadece ayaklarını gördüğüm biri geldi, beni ellerinden almaya çalıştı. Onun sayesinde boşluk yakaladım ve kaçmaya başladım. Ben kaçarken başkan bağırıyordu: “Yakalayın ulan iti, kulübeye bağlayın.” Sporcu olduğum için beni yakalamaları imkansızdı. O ara güvenlik kapısı normalde kapalı olmasına rağmen açıktı. Kendimi dışarı attım, başkan ve adamları peşimden geliyordu. Bir inşaata sığındım. Onlar karşı tarafa yöneldi. Gizlice bakıyordum, ellerinde fenerlerle beni su kanalında arıyorlardı. Karanlıkta 15-20 dakika gizlendim.”

BATUHAN KARADENİZ MAÇTAN HAVALİMANINA KAÇTI

“Geçen yıl ismini vermek istemediğim tanınmış bir futbolcu da kümeye düşme maçımız olan Ş.Urfaspor-Elazığ maçının devre arasında başkanla tartıştı. Başına geleceği anladığı için oyundan çıkmak istedi. Hoca onu değiştirdi. O da hemen giyinip havalimanına doğru taksiyle kaçtı. Ama yakalanmamak için Urfa havalimanına değil, Diyarbakır havalimanına kaçtı. Kaçmasaydı büyük ihtimal başına benim başıma gelenden daha beter şeyler gelebilirdi. Zira benimki sadece paramı hakkımı isteme konusu, onun olayında küme düşme durumu da vardı. Hayatı bile tehlikeye girebilirdi.” (Bu futbolcu Batuhan Karadeniz… Mertcan Çam, adını vermek istemedi ancak o dönemle ilgili yaptığımız küçük bir araştırmada futbolcunun Batuhan Karadeniz olduğunu belirledik.)”

“BİR ÇOCUĞA BUNU NASIL YAPABİLDİLER?”

“Şanlıurfaspor veya halkıyla en ufak bir problemimim yok. İki senedir onların sayesinde para kazandım, isim yaptım. Problemim o üç şahısladır. Mutlaka cezalarını çekmelerini istiyorum. Asla geri adım atmayacağım. Benzer olayları diğer arkadaşlarımın da yaşamaması için işin peşini asla bırakmayacağım. Çünkü ailem beni oraya emanet yolladı, onlar emanete ihanet ettiler. Ben 22 yaşında bir çocuğum oysa başkan ve adamları 45-50 yaşında insanlar. Bunu bir çocuğa nasıl yaparlar? Kendi çocuklarına yapılmasını isterler mi? Benim annem, babam, abim perişan oldular. Ben hakkımı istemekten başka ne yaptım?”

“FUTBOLCULAR SUSMADI, ALİ TANDOĞAN KORKTU”

“Teknik direktörümüz Ali Tandoğan maalesef bana da aileme de destek olmadı. Korkmuş olabilir. Olaydan haberi olmadığını söyledi. Ama yalan. Ortalık yıkılırken nasıl haberdar olmaz. Antrenörlüğe yeni başladığı için kariyerinden korkmuş olabilir. Ama tüm futbolcu arkadaşlarım bana destek oldu. Hepsi lehime ifade verdiler. Hepsine cesaretlerinden ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“GELECEĞİMDEN KORKUYORUM”

“Ben futbolcuyum. İşim bu. Şimdi, başka kulüpler beni suçlu ve ortalığı karıştıran adam olarak görüp istemezler mi diye korkuyorum. Oysa kim olsa daha fazlasını yapardım. Kaçmayacaktım da beni köpek kulübesine bağlamalarına izin mi verecektim?”

“258 BİN LİRAYI VERMEMEK İÇİN…”

“İki yıldır TFF 2. Lig Beyaz Grup takımı Şanlıurfaspor’da oynuyorum. İlk senenin parasını tam alamadım. 88 bin liram kaldı. Onu da TFF’ye bildirmiştim. İkinci yıl bunu bile bile tekrar benimle sözleşme yaptılar. Sözleşmenin şartlarına uymadılar. 100 bin lira vermişlerdi. 170 bin lira alacağım içerde kaldı. Geçtiğimiz yılı da dahil edersek 170 bin artı 88 bin lira alacağımın peşine düştüm.”