Mersin'deki 'canlı bomba'nın kimliği belli oldu

Mersin'de bu sabah saldırı girişiminde bulunan 'canlı bomba'nın kimlik bilgileri açıklandı.

Mersin'deki 'canlı bomba'nın kimliği belli oldu

Mersin’de MİT Bölge Müdürlüğü binası ile yan yana olan 50’nci Yıl Polis Merkezi’ne bu sabah saldırı girişiminde bulunan ‘canlı bomba’ ile ilgili kimlik bilgileri açıklandı.

Yapılan ilk soruşturmada 50’nci Yıl Polis Merkezi’ne saldırı girişiminde bulunan ‘canlı bomba’nın Suriyeli 20 yaşındaki Abdulkadir E., olduğu belirlendi. Polis merkezi yakınındaki bir apartmanda oturduğu belirlenen Abdulkadir E.’nin evine baskın yapan polisler, babası Ahmet E.’yi gözaltına alırken, evde arama yaptı.

DHA‘nın aktardığına göre, bir yıl önce Mersin’e ailesiyle birlikte yerleşen Suriyeli saldırganın oturduğu evlerinin balkonundan karakolun rahatlıkla görüldüğü saptandı. ‘Canlı bomba’ Abdulkadir E.’nin 2 kardeşinin Suriye’deki çatışmada öldüğü. kendisinin de başından şarapnel parçasıyla yaralandığı ve sol tarafının kısmi felç olduğu bilgisine ulaşıldı.

İçişleri Bakanlığı da saldırganın IŞİD mensubu olduğu açıklamasında bulundu. Bakanlığın açıklamasında,”Mersin Yenişehir İlçesi 50’ncı Yıl polis Merkez Amirliği önünde 6 Eylül 2017 Çarşamba günü üzerinde canlı bomba yeleği olan DEAŞ terör örgütü mensubu bir kişi ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.