Mersin'de çipli kimlikte dedikodu izdihamı

Çipli kimlik kartı dağıtımının ay sonu biteceği dedikodusu nüfus müdürlüklerinde izdihama neden oldu.

Mersin'de çipli kimlikte dedikodu izdihamı

Çipli kimlik kartı dağıtımının ay sonu biteceği dedikodusu nüfus müdürlüklerinde izdihama neden oldu. E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, ‘son tarih 2023’ açıklamasında bulundu.

Mersin’de E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, son dönemde yeni çipli kimlik kartlarıyla ilgili dedikodular nedeniyle nüfus müdürlüklerinde büyük bir yoğunluğun yaşandığını söyledi. Kart, resmi olarak açıklanmayan söylemlere inanılmaması çağrısında bulundu.

“2023’e kadar zamanı var”

2017 yılbaşı itibariyle yeni çipli kimliğe geçildiğini, bu ay sonuna kadar 15 milyon kişinin kimlik dağıtımının tamamlanacağını belirten Kart, şu bilgileri verdi:

“Dağıtımın tamamlanması, mevcut fiziki alt yapıyla 2023’ü bulacaktır. Ancak 90 TL vergi alınacağı, 2017 yılı sonunda kimlik dağıtımının biteceği gibi dedikoduların yayılması ile vatandaşlarımız son günlerde nüfus müdürlüklerine koşmaktadır. Yeni kimliğe geçişte normal kimlik ücreti haricinde herhangi bir vergi alınmayacaktır. Kimliğini bu yıl sonuna kadar değiştirmeyene ceza verileceği gibi bir bilgi yalandır.

Nüfus çalışanlarımız bu aşırı yoğunluğa rağmen, canını dişine takarak özveri ile görev yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, resmi kaynaklardan açıklanacak bilgilere itibar etmesini bekliyoruz. Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlarımız Alo 199 ve internette, e-kimlik sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alacaklardır.”