Mersin Limanı'nda patron, işten attığı işçilerle dayanışan 130 işçiyi de kapı önüne koydu!

Mersin Limanı'nda taşeron firma, işten çıkardığı 25 işçiyle dayanışma eylemi yapan tüm işçileri de kanı önüne koydu.

Mersin Limanı'nda patron, işten attığı işçilerle dayanışan 130 işçiyi de kapı önüne koydu!

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği’nin (MIP) taşeronu Liman Lojistik, işten çıkardığı 25 işçiyle dayanışma eyleminde bulunan 130 işçinin de işine son verildi. 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği’nin (MIP) taşeronu Erkar Denizcilik’in sözleşme tarihi sona ermesi üzerine hizmet alımını alan Liman Lojistik, ihaleden bir ay sonra işçileri atmaya başladı. 25 işçiyi farklı aralıklarla işten çıkaran firma, dayanışma eyleminde bulunan 130 işçiyi de işten attı. Arkadaşlarıyla dayanışmada bulunan işçiler bu sabah konteyner bölümünde iş durdurma eylemi yapmıştı. 
 
TÜMÜ İŞTEN ÇIKARILDI 
 
Mezopotamya Haber Ajansı‘nın aktardığına göre, işçilerin eylemi üzerine Liman Lojistik ve MİP yönetimi işçi temsilcileriyle görüştü. Temsilciler, işten atılan arkadaşlarının işe iade edilmesi, iş güvencesi sağlanması ve sendikal örgütlenmenin engellenmemesi talebinde bulundu. İşveren temsilcisi ise, “İsteyen çalışsın, istemeyen gitsin” diyerek işçilerin eylemi sonlandırmamaları halinde işten atmaların süreceğini iletti. Eylemde ısrar eden işçilerin tümü akşam saatlerine doğru işten çıkarıldı. 
 
VALİLİK İÇERİ ALMADI
 
Atılan işçiler, polis gözetiminde bir otobüse bindirilerek liman sahasından çıkarıldı. Vardiya amiri olarak çalışıyorken arkadaşlarının işten atılmasını protesto etmek için işten ayrılan Ünal Ünsal, “Yeni firma işi üstlendikten sonraki 21 gün içinde 20’den fazla arkadaşımız beşer beşer işten çıkarıldı. Ben de vardiya amiri olarak arkadaşlarımızın haksız yere işten çıkarılmasına göz yumamadım ve 2 gün önce işi bıraktım. Bugün sabah itibariyle 130 arkadaşımız bu koşullarda çalışamayacaklarını beyan ettiler ve işi durdurdular” dedi. Tüm çalışanların toplu halde limandan çıkarıldığını kaydeden Ünsal, “Bizim tek amacımız hakkımızı almak. Valilikle görüşmek istedik, kapıdan içeri almadılar” dedi. Ne olursa olsun haklarını savunacaklarını belirten Ünsal, “Şimdiye kadar haksızlığa boyun eğmedik, bundan sonrada eğmeyeceğiz” diye konuştu.
 
‘İŞTEN ÇIKARILANLAR 10 YILLIK ÇALIŞANLARDI’ 
 
Liman Lojistik tarafından işten çıkarılan bir işçi de, “Kimimizin sakalı uzun, kimimizin botları boyasız diye işten çıkardılar. İşten çıkardıkları da en az 5 ile 10 yıldır burada çalışan insanlardı. İşlerini iyi yapan insanlardı. Ama gözünün üstünde kaşın var diyerek çıkardılar” diye belirtti.