Meral Akşener'den parti kuracağı haberleri üzerine açıklama

MHP'den ihraç isimlerden Meral Akşener, parti kurma hazırlığında olduğuna ilişkin haberlerin ardından açıklama yaptı.

Meral Akşener'den parti kuracağı haberleri üzerine açıklama

MHP’den ihraç isimlerden Meral Akşener, parti kurma hazırlığında olduğuna ilişkin haberlerin ardından açıklama yaptı.

Akşener’le ilgili olarak bugün İngiliz Financial Times gazetesi sayfalarında, “AKP’nin hakimiyetine meydan okumak için parti kurmayı düşündüğü” iddiasına yer verilmişti.

Gazetenin ‘analiz’inde “Uzmanlar, merkez sağı AK Parti’nin hakimiyetine en büyük tehlike olarak görüyor. Eski İçişleri Bakanı Akşener böyle bir mücadeleye liderlik edecek en iyi isim olabilir. Savunucuları Akşener’in hem aşırı milliyetçileri, hem laikler ve İslamcıları kuşatacağını, sol ve sağdan, ve tabii ki AK Parti’den oyları çalabileceğini söylüyor.” ifadelerine yer verilmişti.

Hürriyet’te yer alan habere göre de yeni oluşumun “Milliyetçi Türkiye Partisi” (MTP) adı altında bir araya geleceği siyasi kulislerde yer aldı.

Akşener’den açıklama

FT’de yayınlanan ve bugün bir çok haber sitesinde de yer bulan iddiadan sonra Akşener Twitter adresinden kısa bir açıklama yaptı. “Parti kurma çalışmamız yoktur.” diyen Akşener, “YSK nın hukuku katlettiği,”abidik gubidik” işlerin yapıldığı bir süreçte önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.