Menzil'in öğretmeninden mektup: "Bu okulların tarzı ilginç"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, köşesinde Menzil tarikatına ait bir okulda görev yaptığını iddia eden kadın öğretmenin mektubunu yer verdi.

Menzil'in öğretmeninden mektup:

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP’nin Gülen cemaatini tasfiyesinden sonra yeni ‘gözde’ dinci yapılanmalarından biri haline gelen Menzil tarikatının sahip olduğu okullardan birinde çalışan ve öğretmen olduğunu öne süren kişiden gelen mektubu köşesinde yayınladı.

Altaylı’nın mektuptaki ifadelerden yola çıkarak “Başı açık ve Atatürk Cumhuriyeti değerleriyle barışık biri” nitelemesini yaptığı kişi, mektupta cemaate ilişkin “Gördüğüm kadarıyla devleti ele geçirme çabaları yok, ama mümkün olduğunca örgütlenme gayreti içinde bir yapıları var.” ifadelerini kullanıyor.

Tarikata ait okuldaki görevi sırasında ‘rahat’ olduğunu kaydeden gönderici, tarikatın bir üniversite açmak istediğinde ise MEB’in engeliyle karşılaştıklarını öne sürüyor.

Altaylı’nın köşesinde yer verdiği o mektup şöyle:

Tarikat yapılanmalarına ve aklı şeyhe kiraya vermeye karşı olan biriyim. Sizin de değindiğiniz Menzil tarikatının okullarından birinde öğretmenlik yapıyorum. Bu okulların tarzı ilginç. 20 kadın öğretmen var ise bunlardan en az 5-6’sının başının açık olmasına önem veriyorlar. Bu durumumdan ötürü bir olumsuzlukla karşılaştım dersem yalan söylemiş olurum.

Gördüğüm kadarıyla devleti ele geçirme çabaları yok, ama mümkün olduğunca örgütlenme gayreti içinde bir yapıları var. Bu cemaatlerin ortak anlayışı ve gayeleri de bu.

Okulun düzenlediği öğretmenler arası sosyal etkinliklere pek katılmadığım halde bunu bile konu yapmıyorlar. Yani rahatız.

Benim çalıştığım kurumun 5 okulu var.

6’ncıyı açmak istedikleri zaman Milli Eğitim izin vermedi ve ‘5 yeter’ dendi.

Keza üniversite açma girişimleri de YÖK ve bakanlık tarafından kabul görmedi.

Benim anladığım kadarıyla devlet bu yapının güçlenmesini istemiyor.

Yani devlet bir anlamda bu konularda artık daha hassas.

Tabii bu benim izlenimim ve çevremde konuşulanlardan anladığım.”