Menzilci koca dehşeti: 35 yıllık karısını satır darbeleriyle ağır şekilde yaraladı

Şanlıurfa'da Menzil Cemaati'ne mensup olduğu iddia edilen 63 yaşındaki kişi, 35 yıllık eşini sekiz satır darbesiyle ağır şekilde yaraladı

Menzilci koca dehşeti: 35 yıllık karısını satır darbeleriyle ağır şekilde yaraladı

Şanlıurfa’da Menzil Cemaati’ne mensup olduğu iddia edilen Halil Adil Gürses (63) adlı kişi, 35 yıllık eşi Necmiye Gürses’i (60), uyurken sekiz satır darbesiyle ağır şekilde yaraladı

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre, 10 Mart’ta meydana gelen olaya ilişkin ifadesinde Gürses, olay gününün olduğu gece, Hilvan’daki dini bir sohbete katıldığını, gece 22.30 sıralarında eve geldiğini söyledi.

“Beni erkeği olarak görmüyordu”

Eşi ile hiç konuşmadan uyuduğunu belirten Gürses, “Sabah saat 05.30 sıralarında sabah namazını kılmak için uyandım. Eşim de namaz kılmak için uyanmıştı. Namazlarımızı kıldık. Namaz kıldıktan sonra eşim Necmiye’nin odasına konuşmak için gittim. Odada oğlum Tacettin uyuyordu. Bunun üzerine Necmiye’ye ‘gel benim odamda konuşalım’ dedim. Aramızda tartışma çıktı. Beni dinlemeden geçip benim odada bulunan, benim yere sermiş olduğum yatağıma yattı. Bu duruma sinirlendim. Kendimi kaybettim. Odadan çıkıp mutfağa gittim. Mutfakta malzemeleri koyduğumuz dolabı açtım. Dolabın içinde et doğrama kullandığımız satırı aldım. Odaya geçtim. Kapıyı kapattım. Yanına yaklaştım kafasına bir kaç kez satırla vurdum. Hiç sesi çıkmadı. Sonra elimde olan satırı sobanın içine bıraktım. Odanın kapısını çektim. Oğlum Tacettin halen uyuyordu. Çalışmış olduğum kursun arabası bendeydi. Ona binerek emniyete geldim. Eşimin umursamaz tavrı yüzünden şoka girdim. Çünkü beni erkeği olarak görmüyor, lafımı dinlemiyordu. Pişmanım” diye konuştu.

Olaylar yaşandığı sırada evde her şeyden habersiz uyuyan Necmiye Gürses’in oğlu Tacettin Gürses, annesinin başına gelenlerden eve gelen polis sayesinde haberdar oldu. Gürses’in yaşadığını farkeden polisler, hemen ambulans çağırdı. Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gürsel şu an yoğun bakımda ve durumu çok ağır. Necmiye Gürses’in oğlu Tacettin Gürses, “Abimin ağlama sesini duydum. Annemin yerde kanlar içinde yatan bedenini. Zaten olanlar ortada” dedi.

Menzil üyesi

Gürses’in Menzil cemaati ile ilişkili olduğu ileri sürülen Süleymaniye Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği’nde ‘molla’nın şöförlüğünü yaptığı ve cemaat mensubu olduğu iddia edildi. Gürses’in eşini yaraladıktan sonra telefonu da ‘molla’sına verdiği öğrenildi. Gürses, çıkarıldığı Şanlıurfa 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce “kasten öldürme suçuna teşebbüsten” tutuklandı.

Gürses’in sağlık durumunu öğrenmek için defalarca kez aranan Balıklıgöl Devlet Hastanesi görevlileri ise, “böyle bir vakanın olmadığını” söyledi.