Meltem Cumbul hedefte: "Yurtta sulh, cihanda sulh" demesinden bakın ne çıkardılar

AKP'liler, darbe girişiminin ardından dikkatleri kendilerinden çok uzaklara çekmek için akıl almaz iddialar ortaya atıyor.

Meltem Cumbul hedefte:

Gülen cemaati için ‘aynı menzile yürüyüş’leri kapsamında yıllar yılı devlet olanaklarını seferber eden AKP’liler, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dikkatleri kendilerinden çok uzaklara çekmek için akıl almaz iddialar ortaya atmaya devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er’in sahibi olduğu Superhaber‘de, Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul ile 15 Temmuz darbe girişimi arasında bağlantı kurmaya çalışıldı, bir konuşmasında kullandığı ifadeden yola çıkılarak oyuncu hedef gösterildi.

Erdoğan’ın ‘akraba kontenjanı’ndan medyada yer bularak Kanal 7, Kanal 24, A Haber’de yaptığı ‘kariyer’inin ardından ‘yandaş’lık macerasına kendi yolunda devam eden Cengiz Er’in sitesinde Cemaat’in sinema ve televizyon sektöründeki faaliyetleri mercek altına alınmaya çalışılırken, oyuncu Meltem Cumbul’un 2012’de ABD’deki Altın Küre Ödülleri’nde yaptığı konuşmada kullandığı ifadelere dikkat çekildi. Oyuncunun, bu ödül töreninde yaptığı konuşmadaki ifadesiyle, 5 yıl sonra 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdiği iddia edilen ‘Yurtta Sulh Konseyi’ için ‘subliminal’ mesaj verdiği öne sürüldü.

Haberin o bölümleri şöyle:

“Uzun süre Amerika’da yaşayan Türk oyuncu Meltem Cumbul 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminden birkaç yıl önce Beverly Hills’de düzenlenen 69. Altın Küre ödül töreninde sürpriz bir şekilde sahneye çıkmıştı.

Meltem Cumbul ünlü sanatçı Madonna’nın ardından kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yapmış ve konuşmasını “Şu anda ülkem için konuşuyorum, herkes bilsin ki barış kazanacak, bu sebeple konuşmamı şöyle bitiriyorum. Yurtta sulh, cihanda Sulh…” sözleriyle bitirmişti.”

*

“Bu konuşmadan bir süre sonra 15 Temmuz darbesi gerçekleşti ve sivil halka kurşun sıkan eli kanlı cuntacılar, darbe bildirisini “Yurtta Sulh Konseyi” adına imzaladı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından; “FETÖ’nün ABD lobisi Meltem Cumbul’u subliminal mesaj vermek için mi Altın Küre’de sahneye çıkarttı?” sorusunu akıllara getirdi.”