Şortlu kadına saldıran gerici Kızılateş, mahkemeden ümitli: "Oruçluydum", "Tahrik oldum!"

İstanbul'da bir minibüste şortlu olduğu için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş, savunmasında tahrik edildiğini öne sürdü.

Şortlu kadına saldıran gerici Kızılateş, mahkemeden ümitli:

İstanbul’da bir minibüste şort giydiği için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızıltaş, savunmasında tahrik edildiğini öne sürerken “Oruçluydum, cinsel bir amaçla saldırmadım” dedi.

İstanbul Pendik’te şort giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam’ın davasının ilk duruşması Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Mahkemede konuşan Asena Melisa Sağlam, saldırı olayının ardından sosyal medyada tehdit mesajları aldığını söyledi. Sağlam, ”Bu olay sonrasında sosyal medyadan çok mesaj aldım. Özellikle sanık gibi düşünenler tehdit mesajları attı” ifadelerini kullandı.

Saldırgan Kızılateş’ten ‘Tahrik’ pişkinliği

Pişman olduğunu savunan, sosyal medyada cani gibi gösterildiğini iddia eden tutuklu sanık Ercan Kızıltaş ise saldırıyı ‘yapmaması gereken bir şey’ olarak nitelerken, Sağlam’ın kendisini tahrik ettiğini iddia etti. Kızılateş, Sağlam’ı darp edişini ise ‘hafifçe tokat attım’ diyerek savundu.

Kızılateş’in özrünü kabul etmeyen Sağlam da, “Beni darp ederken kendine doğru çektiğinde cinsel saldırıyı hissettim” derken, sanık ise “Oruçluydum, cinsel bir amaçla sarılmadım” diyerek kendini savundu.

Kızılateş’in savunmasındaki “Tahrik oldum” ve “Oruçluydum” ifadeleri, mahkemelerin daha önce benzer gerici saldırılarda uyguladığı skandal ‘tahrik indirimi’ kararlarını akıllara getirdi.

Sanık Kızılateş’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 12 Eylül tarihine erteledi.