Melih Gökçek'ten 'deprem' iddiası: Araştırdım, bir gemi varmış

Melih Gökçek, Çanakkale'de peş peşe yaşanan depremlerin "hükümete karşı darbe için 'dış güçler' tarafından yapıldığını" iddia etti.

Melih Gökçek'ten 'deprem' iddiası: Araştırdım, bir gemi varmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Çanakkale’de peş peşe yaşanan depremlerin “hükümete karşı darbe için ‘dış güçler’ tarafından yapıldığını” iddia etti. Gökçek, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere yetkilileri de Ege Denizi’ne ‘önlem’ almaya çağırdı.

Daha önce de başka illerde yaşanan depremlerle ilgili benzer iddiaları dile getirdiği bilinen Gökçek, bu kez ‘tez’lerini daha da ileri götürüp, fizikçi Nikola Tesla’nın öğrenilmesi halinde dediklerinin anlaşılabileceğini söyledi.

Araştırdım bir gemi varmış

Melih Gökçek Twitter hesabından şunları yazdı: “Çanakkale’de bugün ciddi bir deprem oldu. Araştırdım. Civarda sismik araştırma yapan bir gemi varmış. Bu geminin ne araştırdığı ve hangi ülkeye ait olduğu acilen çözülmeli. Ben kim ne derse desin olası bir depremin suni olarak yapılacağından endişe taşıyorum. Mutlaka araştırılmalı ve kamuoyuna açıklanmalı. Tesla’yı öğrenirseniz ne demek istediğimiz çok daha iyi anlayacaksınız. Hatırlarsanız, TV’lerde Ağustos’ta deprem olacağını FETO’nun ağzından vermiştim. Amaç o tarihte olacak bir depremle Mehdiliğini ilandı. Olayı ifşa etmemiz o tarihte oyunu bozdu. Şu anda Türkiye’ye vurulmak istenen darbe, İstanbul civarında bir depremle Türkiye’yi ekonomik çöküntüye uğratmak. Bazıları olayı alaya alsa da önemsiyorum. İstanbul, Marmara ve Çanakkale civarında tüm denizaltılar ve büyük teçhizatlı gemiler kontrol altında tutulmalı.”