Melih Gökçek: Ankara ve İstanbul'da 100-200 askerle ani baskın yapılacak, hedef kişiler infaz edilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "yeni darbe girişimi iddiası"nın ayrıntılarını anlattı.

Melih Gökçek: Ankara ve İstanbul'da 100-200 askerle ani baskın yapılacak, hedef kişiler infaz edilecek

15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçmişte ‘FETÖ’yle kurduğu ticari ilişkileri nedeniyle sık sık tartışmaların odağında olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP’ye sadakatini kanıtlamak adına ard arda komplo teorileri üretmeye devam ediyor.

Son olarak Ege’deki Çanakkale merkezli olarak yaşanan depremleri ‘dış güçlere bağlayarak kendisini gündeme getiren Gökçek, bu kez ‘FETÖ’nün “tanksız topsuz bir darbe planı olduğunu” öne sürdü. Gökçek sosyal medya hesabından iddiasını “İşte Feto’nun talimatı ve yeni çabalar; FETÖ; FETÖ’cü subaylara, özellikle AK Parti’ye karşı olan bazı subaylarla işbirliği yapmalarını ve yeni bir anlayışla ‘tanksız topsuz bir infaz darbesi’ gerçekleştirmelerini talimat olarak verdi” ifadelerini kullanarak dile getirdi.

100-200 askerle ani baskın yapılacak

Gökçek, yeni darbe iddiasının ayrıntılarını da şöyle anlattı:

“Herkes gece yarısı uykuda iken, saat 04-05 sıralarında Ankara ve İstanbul’da 20 ayrı noktaya, diğer vilayetlerde 2-3 noktaya, 100-200 askerle ani baskın yapılacak ve hedef kişiler infaz edilecek. Türk ordusunun şerefli subay ve astsubaylarına çağrıda bulunuyorum, darbecileri ihbar edin ki temizlik daha çabuk olsun. Bilinmeli ki bu ordu benim ordum, El-Bab’da çarpışıp şehit olan bu şerefli ordumla gurur duyuyorum”

“Subay ve astsubaylara ‘İhbar edin’ çağrısı

Gökçek, TSK’daki subay ve astsubaylara da sözünü ‘darbeci’leri ihbar etmeleri çağrısında bulundu:

Ey darbeciler sizi takip ediyoruz ve bütün tezgahlarınızı öğreniyoruz. Biz sizi gece yarısı operasyonunuzda da bekliyoruz. Gelin ki bu millet size gene dersinizi versin…Gene hezimete uğrayacaksınız. FETÖ’cülerde amaç referandumdan önce son çıkışı yapmak. Çünkü referandumdan evet çıkmasını kendilerinin kesin sonu olarak görüyorlar. Türk ordusunun şerefli subay ve astsubaylarına çağrıda bulunuyorum. Bu darbecileri ihbar edin ki temizlik daha çabuk olsun. Biz şerefli ordumuzla gurur duyuyoruz. Ama darbecilere bu ordu haram. Yaşasın bu ülkenin birliği için canlarını veren ve vermeye hazır olan şerefli Türk ordusu.”