Mehmet Şimşek'ten "Ekmek bulamıyorlarsa Big Mac yesinler" hesabı...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'de ekonominin 'kötü durumda olmadığını göstermek için ilginç bir hesap yaptı.

Mehmet Şimşek'ten

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de ekonominin ‘kötü durumda olmadığını göstermek için ‘Big Mac hesabı’ yapmaya çalıştı.

The Economist’in Big Mac’in dünyanın çeşitli bölgelerindeki satış fiyatını dolar cinsinden hesapladığı Big Mac Endeksi’ne göre, ABD’li hızlı yemek zinciri McDonalds’ın bir ürünü olan Big Mac (hamburger) ABD’de 5,06 dolara, Türkiye’de ise 2,75 dolara satılıyor. Arada ise yarı yarıya bir fiyat farkı bulunuyor.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu verilere dayanarak, Twitter hesabından tuhaf bir tweet attı. “ABD’de Big Mac fiyatı $5.06 iken Türkiye’de $2.75” diyen Şimşek, “Big Mac endeksine göre TL dolar karşısında %45.7 daha az değerli” ifadelerini kullandı.

 

Şimşek’in bu tweetine onlarca yanıt geldi. Twitter kullanıcıları; Türkiye’de asgari ücretin aylık 376 dolar; ABD’de aylık asgari ücretin ise 1256 dolar olduğunu hatırlattı.

İşte o tweet’lerden bazıları:

4

5