Mehmet Şimşek patronları rahatlattı: Hollanda iş alemiyle en ufak sıkıntı olmayacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda'yla ticari ilişkilerin nasıl devam edeceği sorusuna ilişkin, ihracatçılara güvence verdi.

Mehmet Şimşek patronları rahatlattı: Hollanda iş alemiyle en ufak sıkıntı olmayacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda’nın Türk bakanları engellemesi nedeniyle başlayan kriz sonrası iki ülkenin ticari ilişkilerinin nasıl devam edeceği sorusuna ilişkin, ihracatçılara “en ufak sorun olmayacağı” garantisini verdi.

Mehmet Şimşek, Ukrayna Başbakanı Volodymyr Grosyman ile birlikte “Türkiye-Ukrayna İş Forumu”nun açılışına katıldı. Programın açılışına ayrıca Başbakan Binali Yıldırım’ın Hollanda’daki denizcilik yatırımları ve gemileriyle bilinen oğlu Erkan Yıldırım, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı. Mehmet Şimşek, açılış programının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Şimşek, Hollanda ile yaşana diplomatik kriz nedeniyle ticari yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağının sorulması üzerine, “Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik her hangi bir sorunumuz yok. Sorun Hollanda hükümetinin demokrasiyle, Avrupa’nın ilkeleriyle, değerleriyle uymayan tutum ve davranışlarıdır. Çok açık ve net olarak ifade edildi. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla, iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak.” diye konuştu.