Meclis'te 'Kahraman' saltanatı: 5 milyonluk yeni Mercedes aldı, eskisini oğluna verdi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a 1 milyon 300 bin Euro'luk yeni bir makam aracı alındığı, eski aracının da Kahraman'ın oğluna verildiği iddia edildi.

Meclis'te 'Kahraman' saltanatı: 5 milyonluk yeni Mercedes aldı, eskisini oğluna verdi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a piyasa fiyatı yaklaşık 1 milyon 300 bin Euro olan yeni bir makam aracı alındığı, eski aracının da Kahraman’ın oğluna verildiği iddia edildi.

İddiayı dile getiren CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, daha sonra donanımı için harcamada da, bu yeni aracın 5 milyon liraya mal olduğunu savundu. Yarkadaş “Atatürk’ün resmine dahi tahammül edemeyen Kahraman, içi ambulans şeklinde donatılan araca Meclis bütçesinden beş milyon lira verdi” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor” iddiasında bulunurken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirten Yarkadaş, “Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak” dedi.

İşçilerin servislerini kaldırttı

Kahraman’ın, Meclis’te taşeron olarak çalışan işçilerin servislerini bir süre önce kaldırttığını belirten Yarkadaş, “İşçilerin servisleri tasarruf tedbiriyle kaldırıldı. Taşeron işçiler, şimdi işe gidip gelmekte zorlanıyor. Meclis Başkanı ise Alman marka araçla caka satmaya hazırlanıyor” diye konuştu.

Eski aracı da oğluna

Kahraman’ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, “Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin” çağrısını yaptı. Meclis’in mevcut ve seki başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten CHP’li Yarkadaş, Meclis Başkanı Kahraman’a bir de soru sordu. Yarkadaş, “Meclis başkanları için tahsis edilen Audi A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?” dedi.