Meclis Başkanı Kahraman'ın ayaklarına serilen halının değeri en az 100 bin lira!

İşsizliğin ve yoksulluğun halkın belini büktüğü Türkiye'de AKP'nin şatafatı için yapılan harcamalar dudak uçuklatıyor.

Meclis Başkanı Kahraman'ın ayaklarına serilen halının değeri en az 100 bin lira!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın odasına serilen 52 metrekarelik Hereke halısı dikkat çekti. Milli Saraylar bünyesinde üretilen halı için 18 milyon 816 bin 480 düğüm atıldı. 52.27 metrekarelik halı kırmızı zemin üzerine yayla çiçeği desenleriyle dikkat çekiyor. Milli Saraylar’dan yapılan açıklamaya göre halı Türkiye’de çok çok nadir bulunan bir cinste.

Sözcü’den Can Mumay‘ın haberine göre, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Geyikoğlu yaptığı açıklamada Hereke halısının Türkiye’nin nadir değerlerinden biri olduğunun altını çizerken, İpek halının metrekaresinde 1 milyon, yün halının metrekaresinde 360 bin düğüm olduğunu belirtti. Geyikoğlu, “Dünyanın en güzel halılarını Hereke yapıyor” diye konuştu.

İsmail Kahraman’ın odasına serilen halının özel tasarım olduğunu bu yüzden fiyatı konusunda bir şey söylemenin güç olduğunu ifade eden Geyikoğlu, “Bu halı en az 100 bin TL” değerinde diye konuştu. Geyikoğlu halının sadece işçiliğinin 63 bin TL tuttuğunu ifade etti.