MEB'den lise öğrencilerine dayatma: 15 Temmuz mektubu yazacaksınız!

Ankara'da lise öğrencilerinden 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için mektup yazmaları istendi.

MEB'den lise öğrencilerine dayatma: 15 Temmuz mektubu yazacaksınız!

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Eryaman Şehit Ertan Akgül Anadolu Lisesi’ne yazı göndererek 9’uncu sınıf öğrencilerinden, edebiyat dersinde 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için mektup yazmaları istendi.

Skandalla ilgili olarak Sendika.Org‘a konuşan veli, edebiyat öğretmeninin derse girerek “MEB’den yazı geldi 15 Temmuz şehitlerine mektup yazmanız gerekiyor” dediğini söyledi.

10’uncu sınıf öğrencilerine daha önce mektup yazdırıldığını ve aralarından seçilenlerin panoya asıldığını belirten veli, mektubun eğitim-öğretimle ilgilisi olmadığını belirterek şunları söyledi:

Bu durumu doğru bulmuyorum. Bunun eğitim-öğretimle ya da edebiyat dersinin bütünüyle alakası yok. 18 yaşından küçük her çocuğun hayatını kaybetmiş birisine mektup yazmasının onların psikolojisini bozacak ve olumsuz etkileyecek bir şey olduğunu düşünüyorum. MEB’in gönderdiği yazıdaki mektup yazma uygulamasının pedagoglar tarafından hazırladığını, çocuk uzmanları tarafından hazırlandığını düşünmüyorum, siyasi iktidarın bir dayatması olduğunu düşünüyorum.

Bu durumu öğrencinin kendisine anlattığını belirten veli, öğrenciye bu yazıyı yazmaması gerektiğini belirterek, “Eğer eğitim-öğretim hayatına ilişkin bir sıkıntı da yaşanacak olursa savcılığa suç duyurusu da dahil olmak üzere tüm şikayet haklarımı kullanacağım” dedi.

Ayrıca, veli okulun açıldığı ilk hafta kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından sınıflar gezilerek 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili broşür dağıtıldığını ifade etti.