MEB'den gericilerle katılımı zorunlu 'konferans'!

Milli Eğitim Müdürlüğü, gerici AGD ile birlikte 'konferans' düzenledi, katılımı da zorunlu yaptı.

MEB'den gericilerle katılımı zorunlu 'konferans'!

Şırnak’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda ve gençlik içerisinde yürüttüğü gerici faaliyetleri ile bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile ortaklaşa ‘Kariyer Buluşmaları’ düzenledi. Müdürlüğün gericilik için seferberliği sözkonusu yapılanmaya kamu dairesinin kapılarını açmasıyla da sınırlı kalmadı.

‘Buluşmalar’ kapsamında Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir konferans için ise tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bir yazıda, il merkezindeki tüm okul müdür ve müdür yardımcıları ile aday ve sözleşmeli öğretmenlerin katılımının zorunlu olduğu bildirilen bir yazı gönderildi.

İşte o yazı:

Satır içi resim 1

Diyanet’in kovduğu gericiye sahip çıktı

Öte yandan, konferansın konuşmacısı olan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Daire Geliştirme Başkanı Mehmet Baki Öztürk’ün ise sosyal medya paylaşımları, AGD’nin de temsilcisi olduğu şeriatçı anlayışın MEB’in yönetiminde olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Öztürk hesabındaki son paylaşımında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan ve son olarak “kot pantolon giyen kadınların cehennemlik olduğunu” ilan etmesiyle gündeme gelen gerici ilahiyatçı İhsan Şenocak’ın görevden alınmasına “İhsan Şenocak hocayı seviyorum. Aşk ve azimle çalışan hocaya yapılanı tasvip etmiyorum. DİB kararını gözden geçirmelidir” ifadeleriyle tepki gösterdi.