MEB Müsteşarı'ndan 'TEOG' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere geçişte 'sınavsız' bir dönemin başlayacağını söyledi.

MEB Müsteşarı'ndan 'TEOG' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın liselere geçişte Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının kaldırılması yönündeki açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını söyledi.

Erdoğan’ın TEOG sistemiyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması ve “TEOG kalkıyor mu? Cumhurbaşkanımız ABD’ye giderken ‘Kalkacak’ dedi” sorusuna karşılık Tekin, “Cumhurbaşkanımız böyle söylediğine göre kalkacaktır.” ifadesini kullandı.

Tekin, şöyle konuştu: “Bu talimat sonrası zaten Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışmaya başladık. Çalışma verilerini, sayın Bakanımıza, sayın Başbakanımıza arz edip Cumhurbaşkanımızın onaylarını aldıktan sonra, kamuoyuyla da paylaşmış oluruz.”

“O zaman net olan şey TEOG kalkacak” ifadesi üzerine Tekin, “Evet. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yönde zaten” diye konuştu.

Çarşamba günü açıklama yapılacak

Tekin, kasım ayındaki sınavın yapılıp yapılmayacağının ne zaman netleşeceğine ilişkin de “Sayın Bakanımız, muhtemelen çarşamba günü veya yarın bu konuyla ilgili bir açıklama yapacaktır” ifadesini kullandı. “Net olan şey şu, TEOG kalkacak. Yapılsa bile kasım ayında son kez yapılacak. Doğru mu?” sözlerine karşılık Tekin, “Doğru.” değerlendirmesinde bulundu.