MEB Müsteşarı'ndan 'cihat' savunması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, müfredatlara 'cihat' kavramının eklenmesine ilişkin açıklama yaptı.

MEB Müsteşarı'ndan 'cihat' savunması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ilköğretim ve lise müfredatlarına ‘cihat’ kavramının eklenmesine ilişkin açıklama yaptı.

CNN Türk’te Dicle Canova‘nın programına katılan Tekin, ‘cihat’ kavramını öğretilecek olmasını “Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız. Cihat dini bir literatür. ” siyerek savundu.

Tekin’in sözleri şöyle:

“Bir bardak suda fırtına koparılıyor, altyapı bilinmeden tartışılıyor. Gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Cihat şu anda dünyada ülkemizde herkesin kullandığı, bildiği bir kavram. Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız. Cihat dini bir literatür. Cihat programlarımızda iki derste var. İmam hatip liselerinde okutulan zorunlu Fıkıh dersi. Fıkıhta olmayacaksa bu zaten bir eksiklik. Cihat okullarımızda zorunlu değil seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ise şu an taslak. Müfettişlerin denetim süreçleri var. Öğretmenler tarafından program dışında bir kavram kullanılırsa müfettişler devreye girecek.”