MEB Müdürü "Kütüphanelerin önemi kalmadı" dedi, kütüphaneyi mescide çevirdi!

Bursa'da bir lisenin kütüphanesine mescit yapıldı, MEB Müdürü ise kararı "Zaten kütüphanelerin önemi kalmadı" diyerek savundu

MEB Müdürü

İznik Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir şirket tarafından yaptırılan kütüphane içindeki iki oda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından personel odası gereksinimi gerekçesi ile personele tahsis edildi. Velilerden gelen tepki üzerine de oda bu kez de mescit olarak kullanılmaya başlandı.

Odatv‘de yer alan habere göre, Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul yönetiminin yoğun çabaları sayesinde hizmete sokulan ve Valilik izni ile “Elginkan Vakfı Kütüphanesi” olarak ismi verilen kütüphanedeki bilgisayar ve etüt odaları Milli Eğitim personeline tahsis edildi. 6 aylık görev süresi ile geçici olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Recep Büyükkayıkçı tarafından yapılan yeni düzenleme, öğrenciler kadar velilerin de tepkisine neden oldu. Kütüphanede çalışan öğrenciler, sık sık yapılan giriş çıkışlardan ve ‘mescit’ olarak kullanılan odalardan gelen müzik sesi ve telefon konuşmalarından rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor.

Fazla önemi kalmamış

Konu ile ilgili görüşüne başvurulan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, “Yetkili merciler ile görüşme yaptık. Kendileri de bu tahsisi onayladılar. Zaten günümüzde kütüphanelerin fazla bir önemi de kalmadı. İnternet ile her bilgiye ulaşmak mümkün. Kütüphane halen işlevine devam ediyor, biz yalnızca iki odasını kullanıyoruz” dedi.

Eski HAS Parti’li, yeni ‘Evet’çi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı ile ilgili internette kısa bir araştırma yapıldığında siyasi geçmişi ile ilgili edinilen bilgiler, bugünkü konumu ve gericiliği ile ilgili ipucu vermeye yetiyor.

Büyükkayıkçı 2011 genel seçimlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un AKP’ye ‘transfer’ olmadan önce kurduğu Halkın Sesi Partisi’nden milletvekilliğine aday olmuş.

recep büyükkayıkçı numan kurtulmuş ile ilgili görsel sonucu

Büyükkayıkçı yıllar sonra da, 16 Nisan şaibeli referandumunda sosyal medya adreslerindeki paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Bir kamu görevlisi olmasına ve yasanın izin vermemesine rağmen referandumda tarafını ilan eden Büyükkayıkçı’nın profilini dahi ‘Evet’ propagandasına hizmet edecek düzenlediği ve 15 Temmuz sonrası ‘Demokrasi Nöbeti’ adı altında yapılan etkinliklerde yer aldığı görülüyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Referandum döneminde Bursa’ya bağlı Osmangazi ilçesi Ali Hadi Türkay İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan Büyükkayıkçı, bu yıl İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müdür olarak atanarak ‘ödül’ünü alıyor.