MEB Diyanet'le yarışıyor: 1.5 milyon liralık ayet-ezan yarışması yapacak!

MEB bütçesinin tam 1.5 milyonluk kısmını 'hadis, ayet, hutbe ve ezan yarışmaları' için harcayacak.

MEB Diyanet'le yarışıyor: 1.5 milyon liralık ayet-ezan yarışması yapacak!

Türkiye’nin bir çok noktasındaki okullarda eğitim en temel ihtiyaçlardan yoksun bir şekilde yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin tam 1.5 milyonluk kısmını ‘hadis, ayet, hutbe ve ezan yarışmaları’ için harcayacak.

Sözcü’den Deniz Ayhan‘ın haberine göre, Bakanlık, bu yıl “40 Ayet ve 40 Hadis Etkinlik ve Yarışmaları, Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması, Hutbe Okuma Yarışması” gibi etkinlikler yapacak. 2 yarışma için 1 milyon 100 bin liralık bütçe ayrıldı. Hafızlık ve ezan okuma yarışması ile hutbe okuma yarışmasına 120’şer bin, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasına ise 240 bin lira ayrıldı. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı toplam 1 milyon 580 bin lirayı, hadis, ayet, hutbe, ezan okumaya harcayacak.

Yatırım yüzde 30’dan yüzde 8.5’e geriledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı, ‘2017 Yılı Performans Programı’nı açıkladı. 1997-1998 eğitim öğretim yılında MEB bütçesinden yatırımlara yüzde 30 pay ayrılırken, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında bu oran yüzde 17, 2017’de ise yüzde 8.5’a gerilemesi dikkat çekti. MEB’in bu yılki hedefleri arasında “öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlere katılımını artırmak” da yer aldı. Bu başlık altında öğrenciler için 15 proje geliştirildi.