'Mavi Balina' oynadığı öne sürülen 16 yaşındaki Alperen intihar etti

Dünya genelinde salgın gibi yayılan 'Mavi Balina' oyunu nedeniyle bir kişi daha intihar etti.

'Mavi Balina' oynadığı öne sürülen 16 yaşındaki Alperen intihar etti

Şantaj komutlarıyla oynayanları intihara sürükleyen ‘Mavi Balina’ isimli oyunu oynadığı ileri sürülen 16 yaşındaki çocuk hayatına son verdi.

Rize yerelinden yayın yapan Haber53 isimli sitenin haberine göre, aslen Rize’nin Çayeli ilçesinden olan ve İstanbul Ümraniye’de ikamet eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Alperen Kürşat Köse dün intihar etti.

Köse’nin intihar nedeninin ise daha önce de bir çok kişiyi intihara sürüklediği bilinen Mavi Balina isimli oyunu olduğu öne sürülüyor.

Alperen Kürşat Köse’nin cenazesi, bugün Ümraniye’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, pek çok gencin intihar etmesine sebep olan Mavi Balina oyununa erişimi engelleyemediklerini açıklamıştı.

Bakan Arslan yaptığı açıklamada “Bakanlık olarak zararlı içerik bulunduran yayınları kaldırmak gibi çalışmalarımız devam ediyor ama bu oyun kullanıcılar arasında özel linklerle oynanan bir oyun, oyun yöneticisi adı verilen korsanlar yönetiyor. Bu en tehlikeli kısım. Diğer zararlı içerikleri engellediğimiz gibi bunu engelleme şansımız yok. Bunun da cezai müeddiyeleri var. Kullanıcılar bu tip yanlış eylemlerle bildirimlerle karşılaştıklarında bize bildirsinler” ifadelerini kullanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı oyun nedeniyle internet sağlayıcılarını resmi olarak uyarırken, BTK ile İçişleri Bakanlığı ortak çalışma başlatmış, oyunları yönetenlere ağır cezalar geleceği açıklanmıştı.