Mart'ta seçim iddiası: "Erdoğan bırakın Türkiye'yi AKP'yi yönetmekte bile zorlanacağı bir döneme girdi"

AKP'nin olağanüstü gelişmeler nedeniyle seçimleri 2018 Mart ayında yapma kararı alabileceği iddia edildi.

Mart'ta seçim iddiası:

AKP’nin 2019’da yapılması planlanan seçimleri beklenmeyen gelişmeler nedeniyle öngörülen tarihten de erkene çekebileceği öne sürülüyor.

Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı, konuya ilişkin yazısında “Sarayın 15 Temmuz’un yıldönümünde seçim yapma ve böylelikle psikolojik üstünlüğü ele geçirme planını yapmasından bu yana köprülerin altından çok sular aktı. Gerek Türkiye’de gerek dünyada çok sıkışan saray bundan bir çıkış yolu olarak mart ayında yapılacak bir baskın seçimi kurtarıcı simit olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

Ataklı’nın “Saray martı gözüne kestirdi” başlıklı yazısısında o bölüm şöyle:

“Saraya yakın kaynaklarımdan aldığım bir bilgiyi sizlerle de paylaşmış ve “2017’de bir seçim yapılmaması halinde 15 Temmuz 2018’de sandık başına gidebileceğimizi” yazmıştım.

Bu bilgi daha sonra Hürriyet’teki AKP komiseri yazar tarafından da teyit edilmişti. Ancak sarayın 15 Temmuz’un yıldönümünde seçim yapma ve böylelikle psikolojik üstünlüğü ele geçirme planını yapmasından bu yana köprülerin altından çok sular aktı. Gerek Türkiye’de gerek dünyada çok sıkışan saray bundan bir çıkış yolu olarak mart ayında yapılacak bir baskın seçimi kurtarıcı simit olarak görüyor. Saraya yakın kaynaklarım “15 Temmuz 2018 tarihi kerhen düşünülen bir konuydu. Her şey normal giderse o tarihin psikolojik üstünlüğü kullanılmak isteniyordu. Ancak şu anda durum çok sıkışık. Erdoğan bırakın Türkiye’yi AKP’yi yönetmekte bile zorlanacağı bir döneme girdi. Buradan çıkış için sarayın kapalı kapıları ardında baskın seçim tekrar konuşulmaya başlandı” dediler. Bu bilgileri aldığım sırada yandaşaraştırma şirketlerinden ANAR’ın Genel Müdürü İbrahim Uslu’nun Birgün Gazetesi’ne verdiği röportajı okudum. Uslu “Erdoğan’ın 2019’u beklemek gibi zorunluluğu yok”diyor. Uslu’ya göre AKP yerel seçimlerde daha düşük oy alıyor, bu nedenle önce yerel seçimleri yapıp tabanını demoralize etmek Erdoğan’ın işine gelmez. Uslu “Zaten halktan işleri daha hızlı yapabilmek için destek istendiğini” hatırlatarak “AKP kongresi bittikten sonra seçim yapılabilir” diyor. AKP kongresi şubatta. Bu durumda mart ya da en geç nisanda sandık halkın önüne konabilir.