Marmaray seferleri artırıldı ama... "Görevliler ittirmeye başladı"

Marmaray'da sefer süreleri kısaltıldı, ancak çile devam ediyor.

Marmaray seferleri artırıldı ama...

İstanbul’da yıllar geçtikçe kangrene dönüşen toplu ulaşım sorununa çözüm olarak AKP’nin devreye soktuğu projelerden Marmaray, yolcu yoğunluğu nedeniyle tıpkı metrobüs seferlerinde olduğu gibi vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından yaklaşık 17 aydır sürdürülen çalışmalar nedeniyle tren sefer sıklığının 10 dakika arayla yapıldığı Marmaray’da geçtiğimiz günlerde bu süre yarı yarıya indirildi. Ancak kulağa hoş gelen bu karar, yolcular için yeni bir çileli durumu beraberinde getirdi.

Manifesto‘ya ulaşan bir okurumuz, seferlerin 5 dakikada bir olacak şekilde yeniden düzenlenmesine rağmen, yeni trenlerin öncekilerden kapasiteleri itibariyle çok daha küçük olduğuna dikkat çekerek, “Gelen trenler kısa sürede doluyor. Sabah akşam oluşan yoğunluk nedeniyle millet binemiyor” ifadelerini kullandı.

Görevliler ittirmeye başladı

Yoğunluk nedeniyle yaşananlarda gelinen son noktayı aktaran okur, geçtiğimiz gün Üsküdar istasyonunda tren beklediği sırada görevlilerin tıpkı Çin, Japonya gibi ülkelerde olduğu gibi yolcuların ittirilerek trenlere sokulmaya çalışıldığını belirtti.

“Yenikapıda uzun trenler varken bile tıklım tıklımdı. Şimdiyse taşıyor” diyen okur, seferlerin yine beş dakikada bir, ancak eskisi gibi uzun trenlerle yapılması gerektiğine dikkat çekti.