Manisa Valisi'nden zehirlenen askerlere ilişkin yeni açıklama

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yemek şirketinin zehirlediği askerlerle ilgili olarak yeni açıklamada bulundu.

Manisa Valisi'nden zehirlenen askerlere ilişkin yeni açıklama

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yemek şirketinin zehirlediği askerlerle ilgili olarak, 17 askerin tedavi altında olduğunu, hayati tehlikesi bulunan askerlerin olmadığını açıkladı. Güvençer, gözaltı sayısının ise 24’e yükseldiğini söyledi.

Manisa Valisi Güvençer, kışlada zehirlenme skandalına ilişkin “İnşallah bir daha yaşamayız” diye konuşup, “Etkilerini konuştuğumuz hadiseler bir takım ortaklıklar içeriyor olmakla beraber tam anlamıyla, 23 Mayıs’ta yaşanan salgının devamı değil. Yüzde yüz birbirinin devamı değil ama ortaklıkla ilgili herkesin zihninde bir ilişkilendirme oluyor. 23 Mayıs’tan sonra da bütün tahkikatlar çok süratle sürdürüldü ve raporlandı ama ne yazık ki, 16’sında 17-18’inde hadiseleri yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Gözaltındakilerin hem şirket yöneticileri hem de şirket çalışanları olduğunu söylemekle yetineyim.” ifadelerini kullandı.

21 kişi gözaltına alınmıştı

Manisa’da akşam yemeği sonrası 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Ankara merkezli olduğu belirtilen Rota Yemekçilik A.Ş.’nin Manisa birimi görevlileri gözaltına alınmıştı. Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 21 kişi arasında, firma temsilcisi Veysel Ahmet Gürcüm ile 3 gıda mühendisi, aşçı, aşçı yardımcıları ve diğer çalışanların bulunduğu belirtilmişti.