Manifesto duyurmuştu: 'Hayır' diyeceği için 62 yaşındaki vatandaşı öldüren zanlı hakkında karar verildi

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 62 yaşındaki vatandaşı 'Hayır' diyeceği için öldüren Veli Çalışkan tutuklandı.

Manifesto duyurmuştu: 'Hayır' diyeceği için 62 yaşındaki vatandaşı öldüren zanlı hakkında karar verildi

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde “Var mı burada ‘Hayır’ diyecek?” diyerek bağırıp küfür ettikten sonra 62 yaşındaki vatandaşı öldüren Veli Çalışkan adlı kişi tutuklandı.

Önceki akşam yaşanan olaya ilişkin haber ajansları “henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan tartışma nedeniyle” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Gazete Manifesto‘nun ulaştığı bilgilere göre cinayetin ‘Evet’çi Veli Çalışkan’ın saldırısı nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

Edindiğimiz bilgiye göre Çalışkan, Şenbağlar Köyü Derneği’nin lokaline gelip “Var mı burada ‘Hayır’ verecek o….. ç…..” diye bağırmış, buna tepki gösteren ve kendisine terbiyeli olmasını söyleyen Hüseyin Eser’e ateş etmişti. İlk ateşten sonra elinden yaralanan Hüseyin Eser, kendini korumak için Çalışkan’ın üzerine atıldı ve bu esnada ikinci ateşle kalbinden vuruldu.

Pompalı tüfekle öldürülen 62 yaşındaki Hüseyin Eser, dün köyünde toprağa verildi.

Tutuklandı

Cinayeti işleyen 44 yaşındaki Veli Çalışkan’ın ise jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerde, dernek önünde aralarında referandum tartışması geçtiğini söylediği öğrenildi. Çalışkan’ın ifadesinde, tartışmanın küfürleşmeye dönüşmesi üzerine sinirlenerek pompalı tüfekle ateş ettiğini söylediği belirtildi. Veli Çalışkan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise, DHA’ya konuşarak, kendilerine de bu yönde bir bilgi ulaşmasının ardından konuyu araştırdıklarını belirtti. Karasu, “Orada bir referandum tartışması yaşanmış. Ölen Hüseyin Eser partilimiz. Zanlı, ‘Hayır’ oyu vereceklere yönelik küfürlü sözler söyleyince uyarılmış. Alkollü olan kişi de bunun üzerine tüfeğini alıp gelip ateş açmış. Ölen vatandaşımızın yakınları da bu yönde kaymakamlığa bilgi vermişler” diye konuştu.