Maltepe'de "Hayır" çalışması yapan CHP'lilere silahlı saldırı

İstanbul Maltepe'de 'HAYIR' kampanyası için çalışma yapan CHP Gençlik Kolları'na silahlı saldırı düzenlendi.

Maltepe'de

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, dün gece İstanbul’da ‘HAYIR’ kampanyası için afiş çalışması yapan CHP Gençlik Kolları’ndan bir kişinin silahlı saldırıya uğradığını duyurdu. Yarkadaş, “saldırganların bununla yetinmediğini ve olaydan sonra sokakta kimlik kontrolü yaparak adeta terör estirdiğini” açıkladı.

Yarkadaş, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün gece 23.30 sıralarında HAYIR kampanyası için afiş asan M.D adlı CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesine silahlı saldırı düzenlendiğini, yaralı gencin tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Yarkadaş saldırıya dair açıklamasında şunları aktardı:

“Dün gece saat 23.30 sıralarında HAYIR kampanyası için afiş asan CHP Maltepe Gençlik Kolları Üyesi M.D adlı arkadaşımız silahlı saldırıya uğradı. Ailesi, M.D’nin hedef haline gelmemesi için isminin sadece başharflerini yazdığımız arkadaşımız şu an hastanede tedavi görüyor.”

Kurtulmuş “referandumdan sonra biter” demişti

Yarkadaş saldırının Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “terör olaylarının referandumdan sonra biteceğini” söylediği açıklamalarından sonra gelmesine dikkat çekerken, Kurtulmuş’a da çağrıda bulundu.

Yarkadaş, “Sayın Numan Kurtulmuş; çok değil daha dün “Herkesin istediği kampanyayı düzenleyebilmesinin güvencesi biziz” dediniz. Aynı gün, İstanbul’da HAYIR paneli için afiş asan bir gencimiz, evine kadar takip edildi ve bindiği araca ateş edildi. Üstelik saldırganlar bununla yetinmedi. Sokakta kimlik kontrolü yaparak adeta terör estirdi. Gençlerimize üzerlerinde taşıdığı “POLİS GAZETESİ” tanıtım kartını gösteren kişiler, MD adlı arkadaşımızın oturduğu sitenin kapısına kadar dayandı. Sayın Kurtulmuş; bu kişiler kimdir? Bu cesareti kimden almaktadırlar? Maltepe’de adeta Sürek avına çıkan bu kişiler; kim ve ne adına görev yapıyor? Dünkü sözlerinizin hemen ardından gerçekleşen bu saldırıya karşı hükümet olarak harekete geçecek misiniz? Yoksa; HAYIR’cılara yönelik bu sindirme operasyonuna sessiz mi kalacaksınız?” ifadelerini kullandı.