Maliye Bakanı fiyatlardan 'şikayetçi': Alkol ve tütünde vergi çok yüksek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sigara ve içkide vergilerin çok yüksek olmasından 'yakındı'.

Maliye Bakanı fiyatlardan 'şikayetçi': Alkol ve tütünde vergi çok yüksek

Bütçe açıklarını kapatmak için son yıllarda tütün ürünlerine ve alkollü içeceklere büyük vergiler getiren, üstelik bunun için yasa çıkaran AKP’nin bir de fahiş fiyatlardan şikayet etmesi diyecek söz bırakmıyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sigara ve içkide vergilerin çok yüksek olmasından yakındı.

Hürriyet’ten Sefer Levent’in haberine göre; 2017 yılı içerisinde dolaylı vergilerde herhangi bir artış yapmayacaklarını açıklayan Maliye Bakanı Ağbal “Ben bile bu noktaya geldiysem bu önemli yani. Artık otomobil vergilemesinde, tütün vergilemesinde, alkollü içeceklerin vergilemesinde gerçekten vergi oranları çok yüksek seviyelerde.” diye konuştu.

Ağbal, sözlerinin devamında, “Yıllardır bu işi en fazla arttıran, bu işlerin içerisinde çalışan bir insan olarak ben bile bakıyorum artık bu oranlar gerçekten yüksek. Tütünde de benzeri bir hadise var. Bu süreçte bizim daha fazla kayıt dışı ekonomiye odaklanmamız lazım. Vergi toplama faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Yasa gereği alkol ve sigaraya ocak ve temmuz aylarında, altı aylık yurtiçi üretici fiyat endeksi oranı kadar otomatik zam yapılıyor.