Mahkemeden Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak kararı

Mahkeme, Kışanak ve Tuncel'in tahliye edilmesi taleplerini kabul etmedi.

Mahkemeden Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak kararı

Cezaevinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında açılan davanın duruşmasına bugün Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında bulunduğu 8 HDP’li vekilin gözaltına alınmasını protesto etmek için 4 Kasım 2016’da geldiği Diyarbakır Adliyesi önünde polislerce gözaltına alınmış ve 6 Kasım’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulmuştu.

“Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanan Tuncel’in 135 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.

Kışanak’a 230 yıl hapis istemi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, Meclis’te kurulan Darbe Komisyonu’nda konuştuktan sonra döndüğü Diyarbakır’da 25 Ekim’de gözaltına alınmış ve 30 Ekim’de tutuklanarak Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Kışanak hakkında, milletvekili ve belediye eş başkanlığı yaptığı 2012-2016 yılları arasında katıldığı basın açıklaması, cenaze töreni ve DTK toplantıları nedeniyle Kışanak hakkında “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlaması ile 230 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.

Beraat talebine ret

Mahkeme Kışanak ve Tuncel’in tahliye edilmesi taleplerini kabul etmedi, iki ismin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.