Mahkemeden 'mizansen' yapan polislere suç duyurusu

İstanbul'da gözaltına alınan kişileri "kaçarken yakalamış" gibi gösteren polisler hakkında mahkemeden suç duyurusu geldi.

Mahkemeden 'mizansen' yapan polislere suç duyurusu

İstanbul’da uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla gözaltına alınan kişileri “kaçarken yakalamış” gibi gösteren polisler hakkında mahkemeden suç duyurusu geldi.

İstanbul Kadıköy’de 27 Eylül 2016 tarihinde Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Bostancı’da devriye gezerken ön plakası olmayan lüks bir araç görünce dur ihtarında bulundu. Kısa bir kovalamaca sonrasında aracı Erenköy Caddesi üzerinde park halinde yakaladı. Tuncay Akarçeşme adlı şahıs ile bir arkadaşının içinde olduğu araçta bir miktar para, hassas terazi ve 2 kilo 426 gram esrar ele geçirildi. Akarçeşme hakkında İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

“Kaçarmış gibi”

Hürriyet’inAkarçeşme savunmasında polisten kaçmadığını, park halindeki aracında otururken yakalandığını iddia etti. Akarçeşme’nin avukatı müvekkilinin yakalandıktan sonra karakola götürülürken gazeteciler tarafından görüntü alınması için polis tarafından mizansen bir operasyon yapıldığını, Akarçeşme’nin polisten kaçarken yakalanmış gibi gösterildiğini, dolayısıyla tutanağın gerçek dışı olduğunu savundu.

Akarçeşme’ye 10 yıl hapis 2 bin lira adli para cezası verilirken, savcılık ayrıca “uyuşturucu maddeler ele geçirildikten sonra farklı yerde medya mensuplarına görüntü verilmesinin görevli polis memurları hakkında idari ve disiplin yönünden işlem yapılmasını gerektirecek eylemler” olduğunu belirtti. Mahkeme, kararın onanması durumunda Emniyet’e yazı yazılarak bu polisler hakkında idari yönden suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.