Mahkeme Nuriye ve Semih'in tutukluluğuna devam kararı verdi!

Tutuklu eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı dava başladı.

Mahkeme Nuriye ve Semih'in tutukluluğuna devam kararı verdi!

Açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın yargılandığı dava Sincan’da başladı. Davaya Nuriye Gülmen ‘tıbben sakıncalı’ olduğu gerekçesiyle getirilmezken, Semih Özakça tekerlekli sandalye ile getirildi.

Edinilen bilgiye göre Özakça saat 11:00’de tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna getirildi. Semih Özakça’nın etrafına jandarma tarafından etten duvar örüldü. Öğretmen Özakça, ayağa kalkıp sağ yumruğunu kaldırarak salonu selamladıktan sonra izleyiciler ve avukatlar Semih Özakça’yı alkışladı. Duruşmaya katılan Semih Özakça’nın oldukça zayıfladığı görüldü.

Öte yandan dava öncesi Nuriye ve Semih’e destek için Sincan’a hareket eden araçlar ise Ankara’da polis tarafından bağlandı.

3 avukat dayatması

Duruşmaya geçilmeden önce Semih Özakça, mahkemenin kendisinden sadece üç avukat seçmesini istediğinde, “Üç avukat istemeyeceğim. Yüzlerce avukatımız var. 3 avukat kısıtlamasının bize zulmün bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden avukat seçmeyeceğim” dedi. Davanın diğer sanıklarından Acun Karadağ da, “Avukat seçmek zorunda değilim. Davaya müdahil olan herkes avukatımdır” dedi.

Sanıkların 3 avukat sınırlamasına itirazı reddedildi.

Özakça: Savunma yapması gereken AKP iktidarıdır

Semih Özakça yaptığı savunmada şöyle konuştu:

“Ezilen sömürülen işlerinden atılan emekçiler adına ezilenlerin sıklıkla karşılaştığı bundurumu ekmeğinden edilmiş bir öğretmen olarak ben de yaşadım. Bir cinayete ancak bu kadar tanıklık edilir diye düşünüyorum. İşine geri dönme talebiyle başladığım oturma eyleminde işkence ile gözaltına alınıp savcılığa götürüldüğümde başladı cinayet. Cinayet işleyenler yargılanıyorsa mahkemelerinizde beni tanık olarak yazın. Sırtınızda afili yargıç cüppeleri karar vereceksiniz. Sahi çoktan kırmadınız mı kalemimizi. Elinizdeki iddianame senaryonuz. Hiç kimse benden bu adaletsizliğe karşı boyun eğmemi beklemesin. Savunma yapması gereken, ufak bir açıklama bile yapmadan koltuklarında oturan AKP iktidarıdır. Onuruyla ekmeğini kazanan bir sınıf öğretmeniyken önce işimden atıldım. Bu kabullenebilir bir durum değildi. Direnmenin, karşı gelemenin her bedelini yaşadık. Ben işinden atılmış bir sınıf öğretmeniyim, köleliğe karşı mücadele eden Spartaküs’üm, firavuna karşı Musa’yım, ‘Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’ım, ‘Yarin yanağındma gayri herşey ortaktır’ diyen Şeyh Bedrettin’im, İsrail zulmüne karşı dövüşen Filistinli’yim, dünyanın her köşesinde haksızlığa uğrayan ve mücadele eden kim varsa oyum.”

Savcıdan tutukluluğa devam talebi

Savcı, delil durumu ve tanık Berk Ercan’ın dinlenilmemiş olması ve üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinden kaynaklı Nuriye ve Semih’in tutukluluklarının devamını talep etti. Savcı ayrıca, Berk Ercan’ın da sanık olarak çağrılarak dinlenilmesini istedi.

Mahkeme savcıya uydu

Mahkeme heyeti avukatların savunmasını dinledikten sonra, savcılığın taleni doğrultusunda tutukluluğa devam kararı verdi.