Mahkeme ilk kez Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesini istedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yarın yargılanacağı davada ilk kez duruşmada hazır bulunacağı öğrenildi. 

Mahkeme ilk kez Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesini istedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yarın ilk kez Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada hazır bulunacağı öğrenildi.

Dihaber‘in aktardığına göre, 4 Kasım 2016’da tutuklandıktan bu yana SEGBİS ile duruşmalara katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yarınki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkarak savunma yapacağı öğrenildi. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yarın (Cuma) görülecek duruşmada Demirtaş’ın hazır bulunması konusundaki kararın mahkeme tarafından verildiği, bu konuda HDP yöneticilerine de kararın aktarıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre; Demirtaş’n avukatlarının da Edirne F Tipi Cezaevi yönetimi ve Adalet Bakanlığı ile Demirtaş’ın mahkeme getirilmesine ilişkin görüşmeleri sürdürdüğü bildirildi.

SEGBİS’i reddetmişti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Cizre’de ilan edilen “sokağa çıkma yasakları” nedeniyle 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır’da İMC TV’ye yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demirtaş duruşma salonunda savunma yapmak istediği için SEGBİS’e çıkmamıştı.