Mahkeme ev hapsini kaldırdı ama...

Kadıköy'de sokakta yaşayan evsiz vatandaşa mahkeme tarafından verilen skandal ev hapsi cezası kaldırıldı.

Mahkeme ev hapsini kaldırdı ama...

İstanbul Kadıköy’de sokakta yaşayan Barış Alkan isimli evsiz vatandaşa mahkeme tarafından verilen skandal ev hapsi cezası kaldırıldı. Alkan artık ayda bir kez karakola gidip imza verecek.

Savcı, Alkan hakkındaki ceza için mahkemeye yeniden başvurarak eksik ve yetersiz adres bulunduğundan adli kontrol kararının gözden geçirilmesini istedi. İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği de ev hapsi kararını kaldırdı. Mahkeme, ayda bir gün olmak üzere en yakın polis amirliğine düzenli olarak başvurmak şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

“Uyuşturucu kullanmak” ve “satmak” suçundan gözaltına alınıp, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Barış Alkan’a, mahkeme ‘ev hapsi’ cezası vermişti. Ancak Alkan’ın barınabileceği bir evinin bulunmamasına rağmen verilen karar gülünç bulunmuştu.

Onbinlerce Barış Alkan var…

31 yaşındaki Alkan’a verilen ev hapsi cezasındaki akıl ve vicdan dışılık yargı tarafından günler sonra anlaşıldı ve adli prosedürde ‘normal’bir yola girildi. Ancak G-20 üyeliğiyle övünen, patronların her yıl servetlerine servet kattığı, milyonlarca emekçinin ise açlık ve yoksulluk standartlarında yaşamaya çalıştığı AKP Türkiyesi’nde evsiz vatandaş sayısındaki korkunç rakamlar ise olduğu yerde durmaya devam ediyor.

İnşaat patronlarına ve müteahhitlere kimi zaman ‘kentsel dönüşüm’ adı altında kimi zaman da hukuksuz imar izinleriyle doğal ve tarihsel alanları yağmalamaları için tüm yasal yolların iktidar eliyle açıldığı Türkiye’de 10 bini İstanbul’da olmak üzere sokakta yaşayan yaklaşık 70-80 bin kişinin bulunduğu biliniyor.