Mahkeme birbirine aşık olan 'anne-oğul'u suçlu buldu

ABD’de bir anne evlatlık verdiği oğluyla 18 yıl sonra "aşk" yaşamaya başlayınca mahkeme olaya el koydu.

Mahkeme birbirine aşık olan 'anne-oğul'u suçlu buldu

ABD’de yaşayan Monica Mares isimli kadın, 16 yaşındayken dünyaya getirdiği ve evlatlık verdiği oğluyla yıllar sonra bir araya gelmesinin ardından, gelişmeler inanılması güç bir yönde seyredince mahkeme olaya el koyup, ikilinin görüşmesini yasakladı.

Posta‘da yer alan habere göre, 39 yaşındaki Monica Mares, 16 yaşındayken dünyaya getirdiği ve Carlos adını verdiği oğlunun bakımını üstlenecek ekonomik olanaklara sahip olmadığı için evlatlık olarak verdi. Oğlunu Teksaslı bir aile büyüttü ve aile Carlos’un adını Caleb Peterson olarak değiştirdi. 9 çocuk doğuran Mares, aradan yıllar geçtikten sonra evlatlık verdiği oğlunu bulmaya karar verdi. Önce Facebook’ta görüştüğü oğlunun Teksas’a davetini kırmayan anne, Carlos’la karşılaştığı günü şöyle anlattı:

“Onunla dışarıda tanıştım. Bana doğru yaklaşırken, onun oğlum olduğunu anlamıştım. Ağlıyordu, bana sarıldı. Bu ilk görüşte aşktı, ancak bir annenin aşkıydı. O da bana annesine sarılır gibi sarılmıştı. Benimle kalmak için karavanıma geldi. Anne oğul ikimiz de çok mutluyduk. İlk başta hiçbir şey olmamıştı. Fakat sonradan, o çılgın duygular beni içine çekmeye başladı.”

Habere göre, Monica 19 yaşındaki oğluna karşı aşk duyguları beslemeye başladığını, bir gün cesaretini toplayarak ona açıldığını ve aşık olduğunu söyledi. Annesinin hissettiği bu duyguya Peterson’ın yanıtı ise “Ben de sana aşık oluyorum!” oldu. Anne oğul, Monica’nın karavanında yaşamaya başladı. İlişkilerini çevreden gizlemeye çalışsalar da, durumu farkına varan komşuları anne ve oğlunu polise şikayet etti.

Mahkeme yasakladı

İkili Ağustos ayında New Mexico eyaletinde dördüncü ağır suç seviyesinde işlem gören “ensest ilişki” suçundan gözaltına alındı. Kefaletle salınan ve birbirleriyle görüşmesi yasak olan anne-oğul, “ensest ilişki”den suçlu bulundu. 3 yıl süreyle gözaltında tutma koşuluyla salıverilen anne-oğulun bir buçuk yıl boyunca birbirleriyle görüşmeleri yasaklandı.