Maduro'dan Venezuela Ordusu'na tatbikat talimatı

Maduro, Genelkurmay Başkanı'na 26-27 Ağustos'ta askeri tatbikat yapmak için hazırlıklara başlama talimatı verdiğini söyledi.

Maduro'dan Venezuela Ordusu'na tatbikat talimatı

Başkent Caracas’ta halka hitap eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Genelkurmay Başkanı’na 26-27 Ağustos’ta askeri tatbikat yapmak için hazırlıklara başlama talimatı verdiğini söyledi.

Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Venezuela’daki siyasi krizin  çözümü konusunda askeri müdahaleyi seçenek olarak gösteren açıklamalarını “kaba, ölçüsüz ve küstah” olarak nitelendirdi.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de düzenlediği basın toplantısında, hükümete yönelik tehditler karşısında tüm savunma makamlarıyla görüşeceğini belirtti.

Lopez, “Hiçbir millet bizden özgür ve bağımsız olma hakkını alamayacak. Ülkesini seven herkesi bu talihsiz tehdide karşı koymaya  çağırıyorum” dedi.

Trump, cumartesi günü, Venezuela’daki ulusal kurucu meclis  seçimlerinin ardından, “Venezuela için birçok seçeneğimiz var. Bu arada askeri seçeneği de dışlamayacağım” açıklamasını yapmıştı.