Maduro'dan darbe girişimi açıklaması: İki ülkeyi işaret etti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesindeki Amerikancı darbe girişiminin bastırılmasının ardından açıklama yaptı.

Maduro'dan darbe girişimi açıklaması: İki ülkeyi işaret etti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin Valencia kentindeki Amerikancı darbe girişiminin bastırılmasının ardından açıklama yaptı.

Venezuela’nın Valencia kentinde bir grup askerin Bolivarcı yönetime karşı başlattığı ayaklanmanın bastırılması sırasında darbecilerden ikisinin öldürüldüğü açıklandı. Devlet televizyonu, Maduro’ya karşı ayaklanma başlatmak amacıyla düzenlenen eylem sırasında aralarında askerlerin de bulunduğu sekiz kişinin tutuklandığını, diğerlerinin ise ele geçirdikleri silahlarla kaçtıklarını bildirdi.

Amerikancı darbe girişiminin bastırılmasının ardından orduyu tebrik eden Maduro, askeri üsse yönelik saldırı girişiminden ABD ve Kolombiya’yı sorumlu tuttu. Nicolas Maduro, ‘paralı askerler’ olarak adlandırdığı 20 dolayında silahlı kişinin Paramacay üssüne saldırdığını ve saldırganların silah deposuna girmeyi başardıklarını söyledi. “Bu ordumuza karşı yapılmış bir terörist girişimdir” diyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, saldırganlar için Kolombiya ve ABD’yi ima ederek ‘Miami’ tarafından finanse edildiklerine işaret etti.