Maduro soruyor: Her gün Venezuela hakkında konuşanlar yakılan genç için ne diyor?

Venezüella'da ABD destekli sağcı grupların bir genci ateşe vermesi üzerine Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan açıklama geldi.

Maduro soruyor: Her gün Venezuela hakkında konuşanlar yakılan genç için ne diyor?

Venezüella’da ABD destekli sağcı gruplar, başkent Caracas’ta bir genci “Chavez yanlısı” olduğu gerekçesiyle ateşe verdi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaşanılanları ‘terörizm’ olarak tanımladı.

Ülkede sağcı ve ABD destekçisi grupların gazına bastığı şiddet eylemleri devam ederken, geçtiğimiz gün 21 yaşındaki Orlando Jose Figuera, 40 civarı maskeli sağcı tarafından “Chavezci ajan” olduğu gerekçesiyle yakıldı.

Maduro: Nazi-faşist etkinin karşı devrimi

Venezuela lideri Maduro, faşist vahşete ilişkin açıklamasında “Venezüella’da Nazi-faşist etkinin karşı devrimi yükseliyor. Nazi-faşist etki, binlerce vatandaşın duygu ve düşüncelerini etkiledi. Bu vatandaşlar, tek suçu Venezüellalı, Chavez yanlısı veya devrimci olmak olan kişilere baskı yapma hakkı olduğuna inanıyor. Bu terörizmdir” ifadelerini kullandı.

“Daha önce hiç görmedik”

“Biz daha önce burada, Ortadoğu’daki IŞİD’lilerin yaptığı gibi birinin yakıldığını hiç görmedik” diyen Maduro, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Üzerine gaz döküyorlar, sonra canlı olarak ateşe veriyorlar. (Amerikan Devletler Örgütü Başkanı) Luis Almagro ne diyor? Her gün Venezüela hakkında konuşan (Kolombiya Devlet Başkanı) Juan Manuel Santos ne diyor? Donald Trump ne diyor?”

Vücudunun yarısı yandı

Öte yandan, Maduro’nun aktardığına göre Figuera’nın vücudunun yüzde 54’ünde birinci ve ikinci dereceden yanık bulunuyor. 21 yaşında gençte yanıkların yanı sıra, midesinde de 6 bıçak yarası olduğu öğrenilirken, El Llanito Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirtildi.