Maden işçileri tüm vardiyalarda eylemde: Polis giriş çıkışları yasakladı

Zonguldak ve Amasra'da işçilerin maden ocaklarının özelleştirilme girişimine karşı başlattığı eylemleri sürüyor.

Maden işçileri tüm vardiyalarda eylemde: Polis giriş çıkışları yasakladı

Zonguldak’taki maden ocaklarında çalışan işçilerin başlattığı ‘ocaktan çıkmama’ eyleminden sonra Bartın’da Amasra ilçesindeki TTK işletmesine de sıçrayan direniş tüm vardiyalarda da destek buldu.

AKP’nin Torba Yasa’sının Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirilmesinin önünü açan 58. maddesine karşı Amasra işletmesindeki gece vardiyası işçileri eylem kararı alarak kendilerini madene kilitlemişti.

Gece 12/8 vardiyası sonrasında madenden çıkmayarak eylem başlatan işçilere, 8/4 mesaisine gelen madenci arkadaşları da katıldı.

Sendika yönetimi işçilerle görüştü

Zonguldak Üzümlü’deki TTK İşletmesi’nde ise GMİS yönetiminden iki isim eylemdeki madencilerle görüştü. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, buradaki görüşmesinde işçilere mücadelelerinde yanlarında olduklarını açıklarken, sendika başkanı Ahmet Demirci’nin konu ile ilgili olarak Türk-İş yönetimi tarafından çağrılması üzerine Ankara’ya gittiğini belirtti. Sendika üyesi işçilerin GMİS’in kararı olmaması rağmen başlattıkları eylemle ilgili olarak, Türk-İş’in nasıl bir karar vereceği merak konusu.

Polis giriş çıkışları yasakladı

İşçi yakınlarının işletmeye gelme ihtimaline karşılık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar ile maden işçileri hariç, işletmeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Ayırca maden ocağına 4/12 mesaisine gelen işçiler de ocağa alınmadı.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/06/zonguldakta-ozellestirmeye-karsi-buyuk-eylem-binlerce-maden-iscisi-ocaklardan-cikmiyor/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/06/video-maden-iscilerinin-direnisi-amasraya-yayildi/