"Madem Kaddafi diktatördü de bu köle pazarları neden o iktidardayken yoktu?"

Geçtiğimiz haftalarda CNN tarafından yayınlanan görüntülerde, Libya’da ‘köle pazarları’ kurulduğu ve Afrikalı mültecilerin bir kaç yüz dolara buralarda satıldığı ortaya çıkmıştı. Dünya basınında büyük yankı uyandıran bu görüntülere bir tepki de ABD’li rapçi T.I.’dan geldi. Twitter hesabından Libya’da kurulan köle pazarlarının fotoğrafını paylaşan sanatçı “Merak ediyorum, madem Kaddafi korkunç bir diktatörse neden bu köle pazarları onun iktidarında... View Article

Geçtiğimiz haftalarda CNN tarafından yayınlanan görüntülerde, Libya’da ‘köle pazarları’ kurulduğu ve Afrikalı mültecilerin bir kaç yüz dolara buralarda satıldığı ortaya çıkmıştı. Dünya basınında büyük yankı uyandıran bu görüntülere bir tepki de ABD’li rapçi T.I.’dan geldi.

Twitter hesabından Libya’da kurulan köle pazarlarının fotoğrafını paylaşan sanatçı “Merak ediyorum, madem Kaddafi korkunç bir diktatörse neden bu köle pazarları onun iktidarında yoktu? Kaddafi’nin yokluğunun bunu mümkün kıldığı sonucuna varmaktan başka seçeneğimiz yok” şeklinde bir tweet attı.

“Arap Baharı” döneminde başta Fransa ve ABD olmak üzere emperyalistler ve destekledikleri cihatçı teröristler tarafından Libya’da bir savaş yaşanmış, Libya lideri Muammer Kaddafi cihatçı teröristler tarafından yakalanıp öldürülmüştü.