Maçoğlu, OHAL yasağı yiyen Ovacık Festivali'ne dair Manifesto'ya konuştu: Dostlarımıza çağrımız devam ediyor

Ovacık'ın komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu OHAL yasağına dair gazetemize konuştu.

Maçoğlu, OHAL yasağı yiyen Ovacık Festivali'ne dair Manifesto'ya konuştu: Dostlarımıza çağrımız devam ediyor

Komünist Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü Ovacık Belediyesi, 24 Temmuz ile 30 Temmuz arasında 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri festivali düzenleme kararı almıştı.

Ancak Valilik, OHAL gerekçesiyle festivalin tek bir günde ve kapalı alanlarda yapılması şartını koşunca Ovacık Belediyesi de sanat günleri çalışmalarını iptal etti.

Festivalin iptal edilmesiyle ilgili Gazete Manifesto’ya konuşan Ovacık Belediye Başkani Fatih Maçoğlu, “Dostlarımıza çağrımız devam ediyor” dedi.

Etkinliklerin sokakta yapılması sorun oldu

4 gün boyunca sürecek festivalin sokakta yapılmasının Valilik açısından sorun olduğunu belirten Maçoğlu “konserlerin 1 güne indirilmesinde Valilikle anlaştık. Ancak atölyelerin de kapalı alana alınmak ve 1 güne indirilmek istenmesi konusunda anlaşamadık” dedi.

Çağrımız devam ediyor

Festivalin iptal edilmesine karşın Maçoğlu, festival tarihlerinde Ovacık’ta olmayı planlayan dostlarına “Konserler, atölyeler olmayabilir ancak birlikte çay içip, muhabbet edip festivalin amacına uygun olarak dayanışmayı geliştirebiliriz. Dostlarımıza çağrımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bir engelleme beklemiyoruz

Maçoğlu, Ovacık Belediyesi’nin çağrısının devam etmesiyle beraber Ovacık’a gitmeyi planlayanlara yönelik bir engelleme olup olmayacağı sorusuna “Herhangi bir engelleme beklemiyoruz. Bize herhangi bir engelleme olacağını söylemediler” dedi.