Lux sinema ödülü “Sami Kanı” (Sameblod) filmine verildi

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından her yıl verilen sinema ödülü Lux’un sahibi “Sami Kanı” (Sameblod) filmi oldu. Amanda Kernell’in yönetmenliğini yaptığı filmde Lene Cecilia ve Mia Erika Sparrok kardeşler performanslarıyla ön plana çıktı. 1930’lu yıllarda İsveç‘te geçen film 14 yaşındaki Sami ırkından Ella-Marja ve onun kız kardeşinin yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor. Film tanımında ise şunlar söyleniyor:... View Article

Lux sinema ödülü “Sami Kanı” (Sameblod) filmine verildi

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından her yıl verilen sinema ödülü Lux’un sahibi “Sami Kanı” (Sameblod) filmi oldu. Amanda Kernell’in yönetmenliğini yaptığı filmde Lene Cecilia ve Mia Erika Sparrok kardeşler performanslarıyla ön plana çıktı.

1930’lu yıllarda İsveç‘te geçen film 14 yaşındaki Sami ırkından Ella-Marja ve onun kız kardeşinin yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor.

Film tanımında ise şunlar söyleniyor: “Amanda Kernell’in ilk filmi Değişim, dünyanın dışa en kapalı ve izole toplumlarından İskandinavyalı Sami kavmine mensup bir kızın kendi kültüründen kopma hikâyesini anlatıyor. 1930’ların ırkçılığı, 14 yaşındaki Elle Marja’yı yatılı okulda vurur. Farklı bir hayatın hayalini kurmaya başlayan Elle, amacına ulaşmak için başka biri olmak, hem ailesi hem de öz kültürüyle bağını el yordamıyla koparmak zorundadır. Değişim soğukkanlı anlatımı ve Elle’yi canlandıran Hanna Alström’ün müthiş performansıyla büyüleyen bir dram.”