Lübnanlı yetkililerden Suudi Arabistan'a: Hariri'yi iade edin

Lübnan’dan bugün yapılan açıklamada, Saad Hariri’nin Suudiler tarafından zorla alıkonulduğu duyuruldu. Hariri’nin istifasını resmi olarak kabul etmeyen Aoun, Harri’nin “Suudi Arabistan’da yaşadığı kuşkulu ve gizemli durumundan” dolayı söylemiş ya da söyleyebileceği şeylerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.  Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Riyad yönetiminden Hariri’nin neden Beyrut’a dönmediğini açık bir şekilde izah etmesini talep etti. Geçtiğimiz günlerde konuya... View Article

Lübnanlı yetkililerden Suudi Arabistan'a: Hariri'yi iade edin

Lübnan’dan bugün yapılan açıklamada, Saad Hariri’nin Suudiler tarafından zorla alıkonulduğu duyuruldu.

Hariri’nin istifasını resmi olarak kabul etmeyen Aoun, Harri’nin “Suudi Arabistan’da yaşadığı kuşkulu ve gizemli durumundan” dolayı söylemiş ya da söyleyebileceği şeylerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Riyad yönetiminden Hariri’nin neden Beyrut’a dönmediğini açık bir şekilde izah etmesini talep etti.
Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Riyad yönetiminin Lübnan ve Hizbullah’a savaş açtığını söyledi.

Nasrallah ayrıca Suudilerin, İsrail’den Lübnan’a saldırmalarını istediğini belirtti. Nasrallah, İsrail’le Lübnan arasında bir savaş çıkmasının olası olmadığını ifade etti.

Riyad’dan istifasını açıklayan Saad Hariri’nin Suudiler tarafından alıkonulduğunu savunan Nasrallah, “Lübnan’ın Başbakanı Hariri’yi aşağılamak tüm Lübnan’ı aşağılamak demektir” ifadelerini kullandı.