Lübnan zaferini ilan etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, IŞİD’e yönelik operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirterek, bu durumu ordunun zaferi şeklinde nitelendirdi. Başkent Beyrut’un güneyindeki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında Avn, “IŞİD’e karşı yapılan Dağların Şafağı operasyonu başarıyla sonuçlanmıştır. Bugün, ordumuzun başarısını ve zaferini ilan ediyoruz”. dedi. Lübnan ordusunu tebrik eden Cumhurbaşkanı Avn, “Önemli bir zafer kazanan ordumuz, ülkemizdeki teröristleri... View Article

Lübnan zaferini ilan etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, IŞİD’e yönelik operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirterek, bu durumu ordunun zaferi şeklinde nitelendirdi.

Başkent Beyrut’un güneyindeki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında Avn, “IŞİD’e karşı yapılan Dağların Şafağı operasyonu başarıyla sonuçlanmıştır. Bugün, ordumuzun başarısını ve zaferini ilan ediyoruz”. dedi.

Lübnan ordusunu tebrik eden Cumhurbaşkanı Avn, “Önemli bir zafer kazanan ordumuz, ülkemizdeki teröristleri temizlemiştir. Bu zaferinden dolayı ordumuzu kutluyor ve şehit olan askerlerimizin önünde eğiliyoruz.” diye konuştu.

Avn, elde edilen zaferin siyasi çekişmeler nedeniyle gölgede bırakılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak, kaçırılan askerlerin akıbetinin mutlu sonla bitmesini arzuladıklarını ancak durumun istedikleri gibi sonuçlanmadığını belirtti.

Toplantıya katılan Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn da Cumhurbaşkanı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Dağların Şafağı operasyonunda, ülkeyi teröristlerden temizlemeyi ve kaçırılan askerlerin akıbetinin netleşmesini sağlamayı amaçladık. Her iki hedefimize de ulaşarak operasyonu başarıyla sonlandırdık.” dedi.

Basın toplantısında, Lübnan Savunma Bakanı Yakub es-Sarraf da hazır bulundu.

Lübnan ordusu, 19 Ağustos’ta terör örgütü IŞİD’e karşı başlattığı “Dağların Şafağı” operasyonunda 27 Ağustos’ta ateşkes ilan etti. Bir sonraki günde operasyonun sonlandırıldığını duyurdu. Operasyonda 7 Lübnan askeri hayatını kaybetti 16 asker ise yaralandı.

Ordu ve IŞİD arasında sağlanan anlaşma kapsamında, IŞİD’in 2014’te kaçırdığı 9 Lübnan askerinin naaşını Lübnan’a teslimine karşılık, terör örgütü Suriye’nin Deyr ez-zor şehrine çekildi.