Lübnan Başbakanı: İsrail, Lübnan'a karşı savaş başlatmayı düşünüyor

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İsrail'in Lübnan'a karşı savaş açma niyeti olduğunu belirtti.

Lübnan Başbakanı: İsrail, Lübnan'a karşı savaş başlatmayı düşünüyor

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İsrail’in hayata geçirdiği “Davut Sapanı” adlı yeni hava savunma sisteminin gerekçesini, İsrail’in Lübnan’a yönelik savaş niyeti olarak yorumladığını belirtti.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre Başbakan Saad Hariri, Pazar günü katıldığı Fransız bir televizyon kanalına verdiği demeçte, “Yeni devreye sokulan hava savunma sistemi, İsrail’in Lübnan’a yönelik yeni bir savaş açma niyetini ortaya koymuştur.” ifadeleri yer alıyor.

İsrail’in sürekli olarak Lübnan’ın hava, kara ve deniz sınırlarını ihlal ettiğini belirten Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İsrail’in Arapları bir türlü rahat bırakmak istemediğini belirtti.

İsrail’in Lübnan’a karşı yürüttüğü bu provokasyonlarının gerekçesi olarak Hizbullah’ın gösterildiğini ancak, “İsrail, sadece Hizbullah’a değil, tüm Lübnan’a karşı savaş başlatmayı düşünüyor.” şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni kurdukları füze savunma sisteminin, “İsrail’i yok etmek isteyenlere karşı” hayata geçirdiklerini belirtmişti.