Londra'da son durum: 5 ölü, 40 yaralı

Londra'da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı.

Londra'da son durum: 5 ölü, 40 yaralı

Dün gündüz saatlerinde, İngiltere Parlamentosu yakınlarındaki Westminster köprüsünde bir araç çok sayıda kişiyi ezdi. Parlamento önünde ateş açan polis yetkilileri ise polise bıçakla saldıran bir kişiyi vurdu. Son güncel bilgilere göre, yaşanan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Rowley: Saldırganın küresel terörizmden etkilendiğini sanıyoruz

İngiliz Polis Teşkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley, ölü sayısının 5’e çıktığını, saldırıda 40 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 3’ü polis memuru.

Yaşamını yitiren polis memurunun 48 yaşındaki Keith Palmer olduğu ve 15 senedir polis teşkilatında görev yaptığı açıklandı. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği hakkında bilgi vermeyen Rowley, saldırganın küresel terörizmden etkilendiğini sandıklarını söyledi.

Rowley, “Saldırganın amacı, çatışma, güvensizlik ve korku yaratmak. Polis, Birleşik Krallık’taki bütün toplulukların yanında, topluma zarar vermeye çalışanların ise karşısında duracak” dedi.

Mark Rowley, öldürülen polisin silahlı olduğunu söylemişti. Daha sonra bu bilgi düzeltildi ve polisin silahsız olduğu doğrulandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May’den açıklama

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra’daki saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. May, saldırının gerçekleştiği yerin ‘tesadüf’ olmadığını söyleyerek, saldırının meclise yapılmasının sebebinin meclisin “demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü temsil etmesi” olduğunu söyledi. May, İngiliz parlamentosunun saldırıya rağmen perşembe günü planlandığı gibi toplanacağını belirtti.

 Saldırıları ‘hastalıklı ve alçakça’ olarak tanımlayan May, “Hep birlikte adım atacağız, teröre asla teslim olmayacağız ve nefretin ve kötülüğün bizleri ayırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.