Liselere yerleştirilmede 6 ay şartı geliyor

Öğrencilerin liselere yerleştirilmesinde en az 6 ay önceden bulunduğu yerde ikamet şartı aranması öngörülüyor.

Liselere yerleştirilmede 6 ay şartı geliyor

AKP’nin TEOG sınavı yerine getirdiği adrese dayalı yerleştirme sisteminin ardından okulların çevresine ‘ikâmetgah taşıma’ ve ‘farklı adres gösterme’ akınına bakanlıktan 6 ay önlemi geldi. Buna göre, öğrencilerin liselere yerleştirilmesinde en az 6 ay önceden bulunduğu yerde ikamet ediyor olma şartı aranması öngörülüyor.

Hürriyet’ten Esra Ülkar‘ın haberine göre, bakanlık bunun önüne geçmek için bir düzenleme hazırlığında. Öğrencilerin liselere yerleştirilmesinde en az 6 ay önceden bulunduğu yerde ikamet ediyor olma şartı aranması öngörülüyor.

“Göçe neden olur”

Liselere yerleşmede adrese dayalı kayıt sisteminin getirilmesinin ardından uzmanlar “göçe neden olur” açıklamaları yaptı. Edinilen bilgiye göre, okul için yer değiştirmeleri önlemek, farklı adres göstermenin önüne geçmek için düzenleme yapılacak ve cezai işlem uygulanacak. Tercih işlemleri e-Okul üzerinden olacak. Kayıtlarda sistemsel mekanizma işleyecek, çalışmalar devam ediyor. Bunun için de en az 6 ay önceden bulunduğu yerde ikamet ediyor olma şartı aranması öngörülüyor. Tayin gibi zorunlu taşınma durumlarında nasıl bir yol izleneceği ise henüz belli değil.

Yerleşemeyene komisyon

Beş tercihine de yerleşemeyen öğrenciyi mahallesinde bulunan ve gitmek istediği bir okula göndermek için kurulması planlanan bu komisyonlar çözüm bulacak.