Lisede şeriat uygulaması: "Uyarmadı demeyin"

Konya'da bir lisede, kız ve erkek öğrencilerin derslere ayrı ayrı sınıflarda devam edeceği bildirildi.

Lisede şeriat uygulaması:

AKP gericiliğinin eğitimde dinselleşme hedefi kapsamında adım adım hayata geçirdiği uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi’nde gelecek eğitim-öğretim yılında kız ve erkek öğrencilerin derslere ayrı ayrı sınıflarda devam edeceği bildirildi. Konevi Anadolu Lisesi’nin internet sitesinde ‘Velilere duyuru’ olarak yayınlanan okul müdürü Ö. Faruk Özarslan imzalı mesajda, ”Okulumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir” denildi.

“Uyarmadı demeyin”

Okulun sitesinde ilk olarak anasayfada “Velilere duyuru” notuyla yayınlanan bu duyuru daha sonra kaldırıldı. Skandal karar sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a çağrıda bulundu.

CHP’li Özkan, “Dünya bilimle uğraşırken bizim okul müdürleri kız ve erkek öğrencileri ayırmakla meşgul. Bu duyuru Konevi Anadolu Lisesi müdürü tarafından okulun resmi internet sitesine konuldu. Bu tehlikeli gidişin sonu kötü… Uyarmadı demeyin. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı, yasalara aykırı bu kutuplaştırıcı eylemlerde bulunan okul müdürünü cezalandırmaya çalışıyorum!” ifadelerini paylaştı.

Öğrencilerden tepki mesajları 

Tuncay Özkan, harem selam eğitim kararı alınan okulun öğrencilerinden gelen tepki mesajlarını da paylaştı. Öğrenciler mesajlarında sözkonusu kararın bir oldu bittiyle alındığına dikkat çekti. Okul müdürünün ise verilen tepkiler karşısında “İstemiyorsanız kapı orada” dediği aktarıldı.