Lavrov'dan ABD'ye sert sözler: IŞİD ve El Nusra'yı Esad'ı devirmek için kullandınız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye politikasını hedef aldı.

Lavrov'dan ABD'ye sert sözler: IŞİD ve El Nusra'yı Esad'ı devirmek için kullandınız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye politikasını hedef aldığı konuşmasında, “ABD, IŞİD ve El Nusra’yı Esad’ı devirmek için kullandı” diye konuştu.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Rus Dışişleri’nin 2016 yılı değerlendirmesini yaptığı geneksel basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Rusya’ya ülkesinde askeri operasyon düzenlemesi talebinde bulunduğu dönemde Şam’ın ‘muhalifler’in eline geçmek üzere olduğunu söyledi. Lavrov, gelişen durum üzerine “Suriye’nin yardım çağrısına olumlu yanıt vererek doğru davrandık” dedi.

ABD IŞİD ve El Nusra’yı kullandı

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki çatışmaların durdurulması için güç kullanılmasının öncelikli olduğunun altını çizen Lavrov, “ABD, IŞİD ve El Nusra’yı Esad’ı devirmek için kullandı” ifadelerini kullandı. Trump’ın göreve gelmesinin ardından Rusya ile ABD ilişkilerinde başlayacak yeni döneme ilişkin soruları da yanıtlayan Lavrov, Suriye görüşmelerine ev sahipliği yapacak Astana’da yeni Washington yönetimi ile ilk resmi teması gerçekleştirebileceklerini de söyledi.