Lavrov'dan ABD ile ilgili dikkat çeken açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün bir araya geldiği ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la görüşmesinden sonra ABD'nin Kudüs kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Lavrov'dan ABD ile ilgili dikkat çeken açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün bir araya geldiği ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’ın Washington’ın Ortadoğu’da ‘yüzyılın anlaşmasına’ imza atmayı umduğunu söylediğini belirtti.

Sputnik‘in aktardığına göre, Viyana’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Tillerson, ABD’nin İsrail-Filistin krizini tek hamlede çözecek yüzyılın anlaşmasına imza atmak istediğini söyledi. Rusya olarak bu anlaşmanın nasıl olacağını öğrenmek istiyoruz” dedi.

ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının mevcut tüm anlaşmalarla çeliştiğini de kaydeden Lavrov, bu kararın uluslararası toplum ikiye böldüğünü vurguladı.

“İdlib’de ABD ile işbirliği planımız yok”

Öte yandan Lavrov, Rusya’nın ABD ile Suriye’nin İdlib vilayetinde işbirliği gerçekleştirmeyi planlamadığını söyledi.

Lavrov “İdlib’de hâlâ gerçekten zor bir durum söz konusu. Burada gerilimi azaltma bölgelerinin işleyişinin etkili bir şekilde başlatmak için öncelikle Türkiye, aynı zamanda İran ve Suriye’den meslektaşlarımızla çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi. Lavrov açıklamalarına “ABD ile bu bölgede hiçbir planımız yok. Zira bu kesinlikle verimsiz” sözleriyle devam etti.